Šutersko veče za pamćenje, protiv ovako moćne Zvezde ''Ponos Izraela'' nije imao šanse!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.03.2020.
20:52
Izvor: Sportske.net

Jedna od najboljih Zvezdinih partija od početka sezone. Još ima nade za plasman u četvrtfinale.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su večeras seriju od četiri uzastopna poraza u Evroligi, i to na kakav način!

U meču 28. kola elitnog evropskog takmičenja, tim Dragana Šakote je u potpunosti nadigrao izraelski Makabi i na kraju izborio ubedljiv trijumf rezultatom 92:76.

Ovo je Zvezdina jedanaesta pobeda u Evroligi ove sezone, u 17 poraza, ali imajući u vidu da na šest kola pre kraja crveno-beli zaostaju samo dve pobede za sedmoplasiranim Himkijem, nade u plasman među osam najboljih još uvek postoje, o čemu smo i jutros pisali.

Zvezda je večeras sve vreme imala rezultatsku prednost, Makabi praktično ni u jednom trenutku nije bio blizuz nekog drugačijeg ishoda.

Prvo poluvreme obeležio je fenomenalni Bili Beron, koji je postigao 19 poena već do sredine drugog kvartala, uz stopostotan šut za tri poena (5/5),

Makabi je do odlaska na odmor prišao na šest poena zaostatka (49-43), očekivao se u nastavku teži posao za crveno-bele, ali umesto toga, tek tada je počeo Zvezdin košarkaški uragan.

Glavnu ulogu preuzeo je Kevin Panter, koji je takođe izvanredno šutirao za tri poena (4/6), uz njega i Berona su još i Gist i Štimac večeras predvodili šampiona Srbije i ABA lige.

Krajem treće četvrtine Zvezda je imala i 23 poena prednosti (79-56) i do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će crveno-beli dobiti ovaj meč.

Beron i Panter na kraju najefikasniji sa po 22 poena, Štimac je upisao 12 poena i isto toliko skokova, a Gist deset poena, uz pet skokova.

U Makabiju bolji od ostalih bio je Dorsi sa 19 postignutih poena.

-
baner
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Friday, 06.03.2020
22:06

Budimo realni, uz onakve kikseve kuci protiv ekipa iz donjeg doma nemamo pravo da se nadamo na prolazak. Izgubiti kuci od Asvela, Albe, Baskonije, Zalgirisa ... i nadati se prolasku, nije realno .... bez obzira na ove pobede protiv jacih ekipa. Konkurencija je stvarno velika i Zvezda bi bukvalno morala da dobije sve do kraja da bi isla dalje, sto je nemoguce.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 07.03.2020
01:36

Pa jedino kad bismo iznenadili Real u gostima sto je pakleno tesko ,mada smo sa Realom po pravilu uvek igrali dobro , pa da se onda i nadamo necemu . Medjutim mnogo realnije da ce nas tu docekati poraz koji ce staviti tacku na zvezdino ucesce

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 06.03.2020
22:01

Jeste da nas je sut hteo,ali bila je i odbrana dobro a i dosta dobrih akcija...a i dosta onoga sto nas je krasilo cele sezone,anarhija u igri.