Švedovih 30 nedvoljno za pobedu

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.01.2018.
19:21
Izvor: Sportske.net

Himki je poražen u Estoniji, a veliku "krivicu" za to snose dvojica srpskih košarkaša.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Kalev je naneo Himkiju četvrti prvenstveni poraz ove sezone, evroligaš je poražen u Talinu, rezultat je bio 92:84.

Ekipi Jorgasa Barcokasa nije pomoglo ni to što je Aleksej Šved ubacio 30 poena. Ipak, mora se napomenuti da je do ove cifre došao je pre svega jer je uzeo čak 19 šuteva. Ispalio je 14 trojki, pet puta je bio precizan.

Stefan Marković je malo igrao, tek nešto više od šest minuta, pogodio samo jedan šut iz igre i upisao dve asistencije.

Međutim, sprski košarkaši koji nastupaju za Kalev su dali ogroman doprinos ovoj iznenađujućoj pobedi. Bojan Subotić je postigao 14 poena i imao 7 skokova, dok je Branko Mirković dao isto toliko poena i imao 7 asistencija. Jedini efikasniji od dvojice Srba u pobedničkom sasatavu bio je Tomas van der Mars sa 15 poena.

Nešto ranije, Zenit je odneo pobedu iz Minska pobedivši sa pola koša - 81:82.

Iako su gosti iz Sankt Peterburga vodili deset razlike na nešto više od dva minuta pre kraja, košarkaši Cmokija su serijom 11:1 stigli do izjednačenja na 13 sekundi pre kraja, ali je Karasev sa linije za slobodna bacanja doneo pobedu Zenitu.

Sergej Karasev je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, dok se reprezentativac Srbije Marko Simonović nije baš proslavio. Simon je za oko 16 minuta provedenih u igri promašio dva šuta za tri i jedan sa dva, oba poena dao je sa linije penala, a uspeo je da uhvati tri lopte pod svojim košem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke