TBL - Fener slavio bez Srba u prepodnevnom terminu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.10.2016.
12:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea upisali su treću uzastopnu pobedu u turskom šampionatu, pošto su u okviru 4. kola savladali Pinar Karšijaku u meču koji je odigran u neuobičajenom terminu.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Četvrta utakmica četvrtog kola turskog košarkaškog šampionata (TBL) odigrana je u specifičnom terminu koji očito nije prijao igračima Fenerbahčea i Pinar Karšijake.

Ekipa Željka Obradovića savladala je Karšijaku rezultatom 84:75 (19:21, 17:18, 24:17, 24:19) ali se ne može reći da je igra istanbulskog sastava bila na željenom nivou.

Gosti su bolje otvorili meč i krajem prvog kvartala stekli prednost koja je u drugoj četvrtini išla do maksimalnih devet poena razlike (29:38). Sve do sredine treće četvrtine Karšijaka je kontrolisala rezultat ali je onda usledila serija domaćih (11:0) nakon koje Fener preuzima prednost.

U završnici četvrtog perioda turski šampion pravi još jednu seriju (17:6) kojom je praktično rešeno pitanje pobednika pa Fenerbahče i pored neubedljive partije stiže do treće uzastopne pobede u šampionatu.

Željko Obradović danas nije mogao da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića, a Fenerbahče su u pobedi nad Pinar Karšijakom predvodili Bobi Dikson 16 poena, te Ekpe Judo sa 15 i Jan Veseli sa 14 poena.

Meč sa Pinar Karšijakom propustio je i Nikola Kalinić koji je dobio udarac u glavu u susretu sa Galatasarajem ali on nije teže poređen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke