TBL - Kalina 'akrobata', Fener pred titulom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.06.2016.
20:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea upisali su treći trijumf nad Efesom u finalnoj seriji turskog šampionata, a srpski internacionalci Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović imali su sjajne role. Bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom dizao publiku na noge svojim potezima.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Evrope stigao je na korak od titule na domaćoj sceni, pošto je u četvrtoj utakmici finalne serije turkog šampionata upisao još jednu pobedu nad Anadolu Efesom.

Fenerbahče je u četvrtom susretu finalne serije slavio rezultatom 101:79 (26:18, 24:19, 26:16, 25:26) i tako došao na korak od overe šampionske titule pošto sada vodi u seriji sa 3:1.

Drugi meč pred svojom publikom ekipa Željka Obradovića rešila je u svoju korist bez većih problema, a srpski internacionalci Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović prikazali su odlične partije iako nisu bili najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom Nikola Kalinić postigao je 16 poena od kojih su pojedini upisani nakon atraktivnih poteza koji su podigli publiku na noge, kakav je i onaj iz trećeg perioda kada je Kalina ukrao loptu a onda zakucao iza leđa.


Bogdan Bogdanović je rešetao sa distance, pa je tako 12 od svojih 13 poena postigao van linije 6.75, a najefikasniji u Feneru bili su Luiđi Datome i Bobi Dikson sa po 21 postignutim poenom.

U ekipi Anadolu Efesa izdvojio se Dario Šarić sa 19 poena, a pratili su ga Doguš Balbaj sa 15 i Brajan Danston sa 13 poena.

Peta utakmica finalne serije na programu je u subotu i to će biti prilika da Fenerbahče overi titulu ukoliko bude slavio u dvorani "Abdi Ipekči".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke