TBSL - Drama u Istanbulu, Fener slavio posle preokreta

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.01.2020.
16:45
Izvor: Sportske.net

Još jedna teško izvojevana pobeda ekipe Željka Obradovića.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea su uspeli da slave u 15. kolu turske Superlige pred svojim navijačima protiv Bursaspora, iako su na tri i po minuta do kraja imali zaostatak od sedam poena.

Na kraju je bilo 86:83 za ekipu Željka Obradovića.

Dobili su gosti prvi kvartal sa 23:17, da bi u drugom Fener stigao do preokreta, usledila je rezultatska klackalica, Bursa je na odmor otišla sa pola koša prednosti.

Slična situacija i u trećoj deonici, samo se ovoga puta bolje snalazi domaćin, koji na poslednju pauzu odlazi sa tri poena viška.

Usledio je preokret, gosti su stigli i do viška od sedam poena na oko tri i po minuta do kraja, ali je Fener uspeo da se trgne i da preokrene rezultat.

Derik Vilijams je vezao pet poena, te je smanjio zaostatak na dva poena, nakon trojke Vestermana Fener prilazi i na pola koša minusa.

Bivši košarkaš Partizana je pogodio i na 16 sekundi do kraja za preokret, da bi kapiten Mahmatoglu sa linije penala overio pobedu Fenerbahčea.

Na kraju je pobednički sastav sa 29 poena predvodio De Kolo, pratili su ga Mahmatoglu i Derik Vilijams sa po 17 poena, dok je 12 dodao Vesterman. Kalinić je upisao pet poena, uz po četiri skoka i asistencije.

Sa druge strane je Bursu sa klupe predvodio Peri Džouns treći, pratili su ga Đan Lopez sa 24 poena i Kristofer Džouns Džunior sa 17 poena i 10 asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke