TBSL - Željkov Fener bez milosti, treća vezana titula!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.06.2018.
21:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Doguša odbranili su šampionsku titulu u Turskoj, pošto su večeras upisali četvrti trijumf u seriji sa Tofašom.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Samo jedan "brejk" bio je dovoljan ekipi Fenerbahče Doguša da finalnu seriju plej-ofa turskog šampionata sa Tofašom odvede u željenom smeru.

Šampion Turske odbranio je to zvanje zahvaljujući večerašnjoj pobedi nad Tofašom (94:64) u petoj utakmici finalne serije.

Domaćin je od starta nametnuo željeni ritam i već nakon deset minuta stekao dvocifrenu prednost koja je do poluvremena iznosila 19 poena.

Tokom trećeg kvartala Fenerbahče je podigao razliku na 25 poena, a u četvrtoj četvrtini razlika je stigla do maksimalnih +30 za tim Željka Obradovića.

Srpski reprezentativci Nikola Kalinić i Marko Gudurić ni večeras nisu bili u protokolu za meč, a najefikasniji pojedinac u trijumfu Fenerbahčea bio je Ahmet Duveriolu sa 19 poena i 9 skokova.

Fenerbahče je tako odbranio titulu u turskoj Super ligi, a ovo je četvrta šampionska titula u pet sezona koliko Željko Obradović sedi na klupi istanbulskog kluba.

Za istanbulski klub je ovo bila 12. šampionska titula, a Željko Obradović je večeras osvojio 40. trofej u karijeri!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke