Tehničke, tuča i ubedljiva pobeda Efesa za 2:0 u seriji

Autor: Sportske Net
subota 05.06.2021.
20:41
Izvor: Sportske.net

Dramatično u frugom meču finala Turske lige.

Povezane vesti

U drugom finalnom meču šampionata Turske Efes je slavio protiv Fenera rezultatom 95:73 i tako poveo sa 2:0 u seriji. Iako se Fener dobro držao, četvrta četvrtina je bila odlučujuća. 

Slično kao u prvom meču, Efes je imao četiri poena prednosti na poluvremenu. Kontrolisao je tim Ergina Atamana igru u prve dve četvrtine i nije dozvoli iznenađenja. Fener je bio loš u šutu iz igre, ali Efes je brzo ispunio bonus u drugoj deonici pa je Fener to koristio i održavao konkurentnost sa linije penala. S druge strane, Efes je bio dobar sa distance i tako stekao bar minimalnu prednost.

U drugom poluvremenu situacija je bila slična. Efes je održavao prednost od koš ili dva razlike. Proradio je Vasilije Micić, koji je uz Šejna Larkina napravio razliku sredimo četvrte četvrtine. Utakmica je prekinuta četiri minuta do kraja zbog tuče između igrača. Kažnjeni su košarkaši Fenera, a onda je usledila serija slobodnih bacanja za Efes, koja je povisila prednost na 13 razlike. Do kraja Efes je samo povisio prednost i slavio ubedljivo. 

Najbolji u pobedničkom timu bio je Vasilije Micić sa 23 poena, dok je u Feneru najviše ubacio Marko Gudurić, 13 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke