Teo MVP "Trofeja Beograda"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.08.2015.
22:44
Izvor: Sportske.net

Plejmejker i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić imenovan je za najkorisnijeg igrača "Trofeja Beograda 2015".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju je odigrala poslednju kontrolnu utakmicu pred svojim navijačima uoči početka Evropskog prvenstva.

Srbija je tokom prethodne nedelje tri puta igrala u "Areni" i sva tri puta slavila protiv selekcija Francuske, Kine i Rusije. Večerašnji trijumf nad Rusijom doneo je "Orlovima" novi trofej na tradicionalnom "Trofeju Beograda".

Za najkorisnijeg igrača "Trofeja Beograd" proglašen je plejmejker i kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić koji je za vikend konačno upisao nešto veću minutažu u dresu sa nacionalnim grbom.

"Dirigent" srpskog nacionalnog tima imao je problema sa povredom zgloba pa je propustio duele sa Mađarskom, Francuskom i Rusijom, dok je revanš sa Francuzima u Beogradu ispratio sa klupe i ušao na teren poslednjih sedam sekundi kako bi ga publika pozdravila.

Tokom prethodna dva dana Teodosić je na terenu proveo nešto više od 40 minuta a svaki put kada je on bio na terenu jasno se moglo videti koliku razliku pravi u igri srpskog nacionalnog tima.

Na dve odigrane utakmice kapiten "Orlova" je postigao 19 poena, ali je mnogo važnije to što smo sa Teodosićem u timu delovali kao reprezentacija kadra da napadne evropsko zlato.

Zbog toga i simbolično zvanje MVP-a "Trofeja Beograda" našem plejmejkeru treba da posluži kao dodatni podstrek da nastavi sa podizanjem forme koja bi valjalo da bude na vrhuncu sredinom septembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke