Tišina u Areni, Zvezda se budi! (POLUVREME)

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.12.2019.
19:52
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda odigrala loših prvih 15 minuta.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U pozorišnoj atmosferi u "Štark areni" ekipa Baskonije vodi posle prvih 20 minuta protiv Crvene zvezde mts sa 32:31.

Zvezda je počela sa dve trojke preko Brauna i Berona, ali su uzvratili trojkama na drugoj strani Vildoza i Šilds, pa s gosti poveli sa 11:14.

Tornike Šengelija je ipak bio najbolji pojedinac u prvom poluvremenu, a nakon njegove trojke bilo je i pet poena razlike u korist gostiju. Nakon 2+1 Jusufe Fala bilo je i maksimalnih 12:20.

Na početku poslednje deonice obe ekipe su imale prazne minute, a Baskonija nije popustala kada gledamo semafor.

Morao je neko da pokrene Zvezdu, učinio je to Lorenco Braun, a prednost je mogla da bude dodatno smanjena da je Dobrić uspeo da zakuca. Umesto toga je promašio zakucavanje, a Baskonija je dobila novu šansu da se odvoji pošto je Davidovac napravio nesportski faul.

Ispostavilo se da su to bili ključni detalji prve deonice, pošto se Baskonija nakon alej-upa sa Šengelijom u glavnoj ulozi odvojila po prvi put na dvocifrenu prednost.

Uspela je Zvezda da stegne u odbrani, a u napadu da konačno zaigra bolje. Serijom 7:0 domaći tim je stigao do samo 3 poena razlike, a onda su u jednom napadu košarkaši Dragana Šakote imali četiri ofanzivna skoka, tri promašene trojke za izjednačenje i na kraju je Braun sa linije za slobodna bacanja doneo svom timu -1.

Čekamo drugo poluvreme...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke