Tomić bez pardona: "Nije bitno samo da se pobedi! To je za mali klub, u Zvezdi mora da se igra košarka"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 02.06.2019.
21:51
Izvor: Sportske.net

Dugo je trener Zvezde držao "bukvicu" svojim igračima, uprkos pobedi u prvom duelu polufinala plej-ofa. O praznim tribinama - "Jako mi je žao..."

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dugo su novinari čekali Milana Tomića posle pobede nad Megom u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Super lige Srbije, ali trener Crvene zvezde je posle meča novinarima rekao isto što i igračima u svlačionici.

"Igrači ne mogu da shvate ono što im pričam cele godine. Ovo je i za vas, jer nemamo šta da krijemo, sad ću da vam kažem. To je bio moj razgovor sa igračima u svlačionici, gde je od nekog igrača rekao 'bitno je da smo pobedili'.

Nije bitno samo da se pobedi! Moraš da igraš košarku, moraš da čitaš na terenu, da igraš odbranu.

Govorio sam da 50-60 odsto poena treba da dajemo iz tranzicije. Danas smo dali četiri. Protiv Budućnosti i Partizana smo davali 25 do 30. Već mesec dana govorim da pristup mora da bude 100 odsto, i fizički i mentalno.

Ako kažemo pred utakmicu i kažem da Mega daje više od 60 odsto poena u kontranapadu, a mi primimo 30 poena, to znači da nismo psihički spremni za utakmicu. Kao i neki drugi faktori. Ja stvarno ne znam…", otvoreno priča Tomić.

Zvezda je gubila tokom većeg dela meča, ali je na kraju preokrenula i slavila. Treneru Zvezde ipak smeta pristup.

"Pristup mora da bude 100 odsto i nije bitno samo da se pobedi! Bitno je da se igra i lepa košarka, jer moramo da poštujemo naše navijače koji su došli da vide košarkašku predstavu. Ja kao trener Crvene zvezde ne želim da kažem bitno je da smo dobili.

To je za mali klub, za veliki klub kao što je Zvezda je bitno da se igra uvek na svom nivou i da ne može da se dopusti protivniku da da 30 poena iz kontranapada. Nismo igrali dobro ni protiv Borca, ni protiv Zlatibora, ni protiv Dunava…

Igrači moraju da shvate da su oni profesionalni košarkaši, da nisu ljudi koji dođu samo da otkucaju karticu i da odu. Ako tako rade, onda je bolje da sediš kod kuće. To je analiza utakmice
", ispričao je Tomić.

Trener je istakao da su igrači sami sebi otežali situaciju.

"Sad je njima teže, ja sam njima govorio mesec dana da ne može u roku od dva-tri dana da se promeni taj prekidač. Ne može, moraš da imaš kontinuitet, da svake nedelje igraš na svom nivou. Sad im je teže. Ako tako hoćete – izvol’te. Sad moraju da promene u roku od jednog dana, a ja sam im govorio mesec dana", rekao je Tomić.

Poseta je bila jako slaba i utakmica uopšte nije ličila na polufinale serije koja se igra za titulu...

"Meni je stvarno žao, 25 godina sam radio u Atini…Nema navijača, to je loše za srpsku košarku, generalno. Sad, nešto drugo da vam kažem i da vam analiziram...Sigurno je potrebno da se u Srbiji napravi da ne budu samo Zvezda i Partizan, nego i Mega i FMP i više klubova koji će moći da pariraju. Sigurno da nije dobro za srpsku košarku da hale budu prazne", rekao je Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke