Tomić objašnjava zašto njegovi igrači imaju veliko srce i zašto neće Snejka Pliskena u timu

Autor: Pavle Knežević
utorak 04.06.2019.
21:55
Izvor: Sportske.net

Govorio je trener Zvezde i o "velikom problemu" koji liga ima, a za koji rešenja za sada nema...

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Crvena zvezda se plasirala u finale Super lige Srbije tesnom pobedom nad Mega Bemaxom, a Milan Tomić je rekao da su njegovi igrači pokazali da imaju veliko srce, jer su igrali u podređenom položaju u odnosu na ostatak lige.

"Ja posle ovog polufinala mogu samo da čestitam mojim igračima i da kažem da su ne samo kao igrači dobri, nego da imaju mnogo veliko srce, svi do jednog. Sad ću da vam objasnim zašto. Od prve utakmice ja sam govorio da treba da budemo ozbiljni, pristup utakmici 100 odsto bez obzira s kim igramo, bla, bla, bla…to sam ja pričao sa njima.

Znate koliko je teško igrati ovu ligu kada se ostale ekipe odmaraju mesec dana i naprave ciklus, teretanica, šut, pa se podigne napad i odbrana...a mi se šibamo za ABA ligu? I onda krećeš, svi dolaze spremni, a mi nastavljamo dalje, putujemo. Zato ne kažem ništa loše
", rekao je Tomić.

On je tako odgovorio na dilemu koju su svi košarkaški radnici imali - da je ipak bolje imati pauzu, umesto ostati u takmičarskom ritmu.

"Ispostavlja se tako. Evo, Bane se povredio, Ristić je povređen, da ne govorimo o drugim povredama, malim… Nemoguće! Mi se takmičimo u jednoj ligi, jedne ekipe imaju po mesec dana slobodno, a neke po dva dana.

Šta je rešenje? Ne mogu ja da vam kažem šta je tu rešenje, jer ja sam se sad vratio u Beograd posle 25 godina. Ne znam šta je rešenje, samo govorim da je to malo veći problem. Igrači stvarno imaju veliko srce, stvarno su najbolji. To bih rekao i da smo izgubili
", rekao je Tomić.

On je kazao da Beron nije ozbiljnije povređen i da će da bude spreman za dva dana. A Ristić?

"Ristić ima problem sa okom, ne vidi na jedno oko, a lekari su rekli da može da igra. Bilo je pitanje da li da igra sa jednim okom, a na drugo da mu stavimo povez, da bude kao onaj..."

Jedan novinar je dobacio "Snejk Plisken".

"E, taj, ali reko’ zdravlje igrača je najbitnije", kaže Tomić uz osmeh.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke