Tomić pred Brešu: "Agresivno i u odbrani i u napadu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.12.2018.
23:24
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je večeras u Beogradu da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Breše treba da nametne agresivnu igru i u odbrani i u napadu, kao i da "nađe" što više lakih poena u kontranapadu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u sredu dočekuju Brešu u devetom kolu Grupe A Evrokupa.

"Meč s Brešom je vrlo bitna utakmica za nas, igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, trebalo bi da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu i da pobedimo", rekao je Tomić novinarima.

Crvena zvezda ima četiri pobede i isto toliko poraza, a pobeda nad italijanskom timom otvorila bi crveno-belima vrata druge faze koja počinje 2. januara 2019. Breša posle osam odigranih kola ima skor 3/5.

"Treba da nametnemo agresivnu igru u oba pravca, i odbrani i napadu, da nađemo što više lakih poena u tranziciji u kontranapadu, jer kad igraš na domaćem terenu to je način da dobiješ utakmicu", rekao je Tomić.

Tomić se osvrnuo i na prvi meč dva tima, koji je značio i prvi poraz srpskog šampiona u Evrokupu.

"Kad bismo razmišljali o prošlosti nikada ništa ne bismo radili dobro u životu, tako da ne razmišljamo o toj prvoj utakmici... Sigurno da je Breša jača za ovaj meč, doveli su još jednog igrača. Jaki su na bekovskim pozicijama... Ne razmišljamo o ishodu ostalih mečeva, kao ni o onome što nam sledi dalje, samo razmišljamo samo o sledećoj utakmici", rekao je trener Zvezde.

Tomić je kazao da su svi igrači zdravi, osim Marka Kešelja koji ima "mali problem sa zadnjom ložom".

Košarkaš Zvezde Nemanja Nenadić rekao je da njegovu ekipu očekuje "tvrda utakmica".

"Ulazimo raspoloženi u meč posle pobede nad Zadrom. Igrači su maksimalno koncentrisani, znamo šta možemo da očekujemo od Breše i da bismo pobedili moramo od samog starta da uđemo spremni. Iskreno, očekujem veoma tvrdu utakmicu od samog starta, kao i da će ovaj naš susret odlučiti nijanse", rekao je Nenadić.

"Naučili smo u Breši da 20 razlike ne znači ništa, tako da nema opuštanja nijednog trenutka. Mi smo igrači koji bi trebalo da se nosimo sa pritiskom, spremni smo i idemo na pobedu", dodao je Nenadić.

Utakmica se igra u sredu od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke