Top 8 ponovo aktuelna tema - Može li Zvezda da iskoristi povoljan raspored?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.01.2018.
21:37
Izvor: Sportske.net

Nakon dve vezane pobede u Evroligi ponovo je porastao entuzijazam među navijačima Crvene zvezde mt:s. Evo šta crveno-bele čeka u narednom periodu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s upisali su sedmi trijumf u Evroligi i sada su ponovo jako blizu magičnoj liniji koja tabelu deli na gornju i donju polovinu.

Sa pobedom zaostatka za Makabijem i Himkijem (obe ekipe imaju meč manje) Crvena zvezda mt:s ponovo hvata priključak za plasman u Top 8 i utisak je da bi ekipa Dušana Alimpijevića u narednom periodu mogla da uveća svoje šanse za plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Raspored do sada nije išao na ruku crveno-belima ali će do kraja februara on biti dosta povoljniji. Tačno je da Zvezdu do kraja januara čeka još osam utakmica i taj ubitačni tempo mogao bi da bude najveći protivnik crveno-belima.

U Evroligi slede mečevi protiv timova sa kojima Zvezda može da se nosi zbog čega među navijačima ponovo počinje da raste entuzijazam po pitanju plasmana u Top 8.

Crveno-beli do kraja meseca igraju po dve utakmice u gostima i na domaćem terenu. Zvezdu čekaju gostovanja Anadolu Efesu i Makabiju, a dočekaće Himki i Olimpijakos.

Nakon toga sledi serija od šest mečeva od kojih će na četiri susreta protivnici Crvene zvezde mt:s biti španski klubovi sa kojima srpski šampion ima odlična iskustva.

Dueli sa Baskonijom, Armanijem, Brose Bambergom, Unikahom, Barselonom i Valensijom predstavljaće priliku da Zvezda sakupi što više pobeda jer nakon toga sledi završnica ligaškog dela sezone u Evroligi i utakmice sa objektivno kvalitetnijim protivnicima.

Pred vama je kompletan raspored crveno-belih u narednih 14 kola a sami procenite da li je on povoljan i može li Zvezda da uradi ono što prošle godine nije pošlo za rukom četi Dejana Radonjića.

Zvezda raspored
Screenshot/euroleague.net

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 06.01.2018
10:42

Iskreno ne verujem,ali nije ni bitno.Treba osvojiti Jadransku ligu i osvojiti duplu krunu u Srbiji,a u Evropi sto vise pobeda to bolje.

avatar
Pixi gol iz kornera
Saturday, 06.01.2018
00:24

Mozemo samo pricati o TOP 8.

avatar
Saturday, 06.01.2018
00:07

Биће врло врло врло неизвесна борба за топ 8 ! Честитам на вечерашњој победи ! Узгред, алал вера фотографу Андреју Чукићу који је ухватио Лазића са овим страшним погледом ! :)

avatar
Old_school
Friday, 05.01.2018
23:33

Iskreno, koliko god pobeda, dobrodosle su. Bez pritiska moranja. Evidentno je da u EL maltene svako svakoga moze dobiti, tako da sigurnih pobeda nema.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 05.01.2018
23:29

Калкулације нису забрањене, али пласман међу осам не треба постављати као императив. Нека одиграју најбоље што могу, па како буде.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 05.01.2018
23:06

Veoma me raduje sto smo nakon svega opet u poziciji da se opet prica o plasmanu o top 8 kao koliko-toliko realnoj mogucnosti.

avatar
JC\'90
Friday, 05.01.2018
22:51

Tesko da mogu realno

avatar
Salone
Friday, 05.01.2018
23:07

Lagano mogu u TOP 8.

avatar
RUSKI CAR
Friday, 05.01.2018
22:42

Ne treba ih opterećivati nekim visokim ciljevima, ali ćemo se sigurno radovati svakoj pobedi i što boljem plasmanu!