Toronto u finalu Istoka prvi put u istoriji!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 16.05.2016.
00:30
Izvor: Sportske.net

Reptorsi razbili Majami Hit u majstorici na svom parketu i boriće se za veliko finale sa aktuelnim vladarom Istoka Klivlendom.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Kajl Lauri i DeMar DeRozan su bili pravi kada je bilo najpotrebnije i odveli svoj tim u finale Istoka.

Rezultat sedme utakmice ove polufinalne serije bio je 116:89.

Toronto je nadigrao Majami u svim segmentima igre, posebno u skoku i šutu za tri poena. Domaćini su uhvatili čak 20 lopti više od rivala pod obručima.

Lauri je namestio ruku, pogodio pet trojki iz sedam pokušaja, ubacio je 35 poena i imao 9 asistencija, DeRozan je brojao do 28 uz 9 skokova, a odličnu podršku imali su od ostala tri člana starne petorke. Centar Bijombo je imao dabl-dabl učinak od 17 poena i 16 skokova kao i Paterson, koji je imao po 11 poena i skokova. Kerol je bio fenomenalan, gotovo perfektan u šutu, promašio je samo jednom i meč završio sa 14 poena.

Gosti sa Floride imali su čak šestoricu dvocifrenih, Dvejn Vejd i  Goran Dragić su bili najefikasniji sa po 16 poena, ali to nije bilo dovoljno protiv izuzetno raspoloženog udarnog dvojca Reptorsa.

Ispostavilo se na kraju da je odustvo vedeta Hita Krisa Boša i Hasana Vajtsajda veći hendikep od neigranja povređenog prvog centra Reptorsa Litvanca Jonasa Valančijunasa.

Ovo je prvo finale konferencije u istorji za Toronto, tamo ga čeka prvi favorit i aktuelni vladar Istoka Klivlend.

U finalu Zapada igraju aktuelni šampion Golden Stejt Vororsi i Oklahoma Tander.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Diskretni heroj
Monday, 16.05.2016
05:18

Bijombo i Petersen su bili razlika, odsustvo BELESTRANE je bilo kljucno po meni. Ogromna dominacija na skoku je donela ovako laganu pobedu. Veliki uspeh za Toronto, ako uzmu i jednu pobedu protiv kavaljera bice iznenadjenje.

avatar
Dušan Živanović
Monday, 16.05.2016
01:46

Po prikazanom zasluženo, ostaje pitanje šta bi bilo da su oba tima bila u punim sastavima, mislim da je mnogo veći hendikep neigranje Vajtsajda za Majami, nego neigranje Valančiunasa za Toronto

avatar
bambinonegro
Monday, 16.05.2016
10:14

Valanciuanas je nosio toronto dok su ona dvojica bacala cigle 😁