Trener Denvera ima (pre)poruku za Jokića!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.04.2017.
10:26
Izvor: Sportske.net

Poslednja u nizu izjava koje su vezane za (ne)igranje Nikole Jokića na predstojećem Eurobasketu stiže od trenera Denvera i predstavlja potvrdu onoga što je govorio Miško Ražnatović.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Polemika oko toga da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Eurobasketu i dalje je aktuelna iako je Košarkaški savez Srbije pismom koje je uputio Denver Nagetsima pokušao da otkloni sve dileme.

Klub iz države Kolorado odgovorio je na dopis iz Sazonove i istakao da nema mehanizme da zabrani Nikoli Jokiću da igra za reprezentaciju što je za "srpsku kuću košarke" bilo dovoljno da stane na put spekulacijama.

Ono što u Košarkaškom savezu Srbije takođe znaju, a znamo i svi mi koji pratimo NBA i reprezentaciju, jeste da postoje "suptilni mehanizmi" da se igraču stavi do znanja da bi bilo bolje da ne igra za svoj nacionalni tim.

Upravo je trener Denvera Majk Meloun iskoristio jedan od tih mehanizama pošto je javno (pre)poručio Nikoli Jokiću da bi mu bilo bolje da ovog leta odmori svoje telo.

Strateg Denvera se osvrnuo na prethodno leto, pomešao Srbiju sa Hrvatskom, ali pogodio suštinu, istakavši da je Nikola igrao na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i da je praktično imao samo nedelju dana odmora.

"Odmor je najbolji lek. Prošle godine je u kamp stigao 'isceđen', i fizički, i psihički. Posle naporne ruki sezone morao je da otputuje u Srbiju i da svojoj reprezentaciji kroz teške kvalifikacije obezbedi olimpijsku vizu" kazao je Meloun.

Trener Denvera dodao je da je možda baš fizička i psihička iscrpljenost bila razlog što je Nikola Jokić na vrhunskom nivou zaigrao tek od decembra, premda je prećutao to da je sam kriv za to što Srbin nije ranije dobio veću minutažu.

"Prvo, važno je da odmori i 'očisti' i glavu, i telo. Drugo, ne tražim da nam se vrati kao još bolji asistent ili plejmejker. Od njega samo tražim da ojača svoje telo, da radi na snazi, jer to duguje timu i saigračima. Sa snagom dolazi i sve ostalo" zaključio je Meloun.

Jasno je da upravo ovakve poruke predstavljaju jedan od načina da se igraču ukaže na želje i namere kluba, a ostaje ona tvrdnja da od Nikole Jokića zavisi hoće li igrati za "Orlove".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Tuesday, 25.04.2017
15:50

Da je igrao za Htvatsku na OI vratio bi se u Denver isceđen psihički i fizički. Čovek se vratio sa srebrnom medaljom i pokidao čim je počeo da igra svoju igru. Baš bih voleo da čujem da l bi ovaj papan smeo ovako da prdi o učešću nekog svog igrača u akciji s američkok repstacijom.

avatar
Milos Stefanovic1
Tuesday, 25.04.2017
15:30

Na njemu je da izabere da li ce igrati ili ne.Samo me zanima da li ce ga narod pljuvati kao Bobija.Mada najjaci su mi ovi teoreticari sto kazu da je Misko kumovao neigranju Jokica,zarad toga da bi igrao Bobi u repki.

avatar
Bafana
Tuesday, 25.04.2017
13:58

Ali kroz teške kvalifikacije vodio Srbiju do OI ? Kakve bre teške , o čemu pricaj ovaj

avatar
HEJ PJANO21
Tuesday, 25.04.2017
11:47

Znači neće igrati!

avatar
3x3
Tuesday, 25.04.2017
11:33

Znaci i definitvno nista od Jokare na prvenstvu. Krivo mi je, ali Jokica podrzavam sta god da odluci i nastavicu da gledam njegove sjajne partije protiv onim tamo, da ih ne nazovem kako sam planirao.

avatar
Mangus
Tuesday, 25.04.2017
11:04

Rano su ispali. Jokara ima dovoljno vremena i da trenira i da odmori. Ako moze ds odigra 80 utakmica, svaki dan po jednu bukvalno, moze i jos 6,7 na evropskom gde je ritam ionako mnogo blazi nego u NBA. Ali opet, stvar izbora. I ako ne dodje, to treba postovati, ne napadati ga. Centara bar sad imamo. Bobi je dobio minute na kraju sezone i razigrao se, tu je Braduljica koji u reprezentaciji uvek igra bllje nego u timu i na kraju stimac koji je imao sezonu zivota

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 25.04.2017
16:51

Ja bih pre Stimca zvao Kuzmica.

avatar
Mangus
Wednesday, 26.04.2017
13:16

Ne znam bas, Stimac je zaista fantasticnu sezonu imao. A kako za reprezentaciju uvek igra bolje nego za klub, cuda ce ciniti na Evropskom

avatar
bagra
Tuesday, 25.04.2017
11:02

Lepo dodje odigra evropsko, pa oni ako im se ne svidja neka ga trejduju, a mnogi bi se timovi obradovali da ga vide.

avatar
malialejandro4LFC
Tuesday, 25.04.2017
11:02

Djubrad americka!

avatar
Jovan Lučić
Tuesday, 25.04.2017
10:57

E sad bas namerno igraj...tu ces ojjacati! Ima da se tuces sa stimarom i ostalima, bolje ti je to nego teretana.

avatar
Dusan Vukasinovic
Tuesday, 25.04.2017
10:46

Mediji samo bi zeleli dramu neku da stvore i da preokrenu necija misljenja...