Trener Partizana oduševljen, Zvezdin se čudi što najbolja igračica ima 39 godina

Autor: Beta Beta
subota 17.03.2018.
23:52
Izvor: Beta

Trener košarkašica Partizana Blagoje Ivić rekao je da je večerašnje finale Kupa "Milan Ciga Vasojević" protiv Crvene zvezde bila najbolja utakmica njegove ekipe ove sezone i istakao da je ključ pobede bila agresivna odbrana.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkašice Partizana osvojile su trofej u Kupu "Milan Ciga Vasojević", pošto su večeras u finalu u Banji Koviljači pobedile Crvenu zvezdu sa 68:61.

"Sve je bilo fenomenalno u oba dana... Šest meseci, ono što smo radili do sada, svelo se na ovaj vikend. Devojkama sve česititke, utakmica je bila fantastična. Mi smo pravili serije, pa one, rezultat se stalno menjao. Najbolja utakmica ove sezone", rekao je Ivić, preneo je Košarkaški savez Srbije. 

"Ušli smo s tim malim kompleksom, jer nas je Zvezda prethodna četiri puta dobila. I nije bilo lako, kada vam stalno to visi nad glavom. Verovali smo, dobro smo se pripremili, devojke su bile fokusirane. Ključ je bio da budemo agresivni u odbrani", rekao je Ivić.

Partizan je do pobede vodila Ivanka Matić sa 30 poena i 16 skokova, koja je izabrana i za najkorisniju igračicu finalne utakmice.

"Neko mi je rekao da niko nije očekivao da ćemo da pobedimo, ali mi jesmo. Imali smo mnogo poraza od Zvezde ove i prošlih sezona. Sada smo odgovorili na njihovu agresivnost. Trener nam je stalno pričao da moramo da se borimo, da ne mogu da nas prolaze i lako nam daju koševe. Odgovorile smo im jako i osvojile ovaj Kup", rekla je Ivanka Matić.

Trener Zvezde Dragan Vuković naveo je da su četiri njegove igračice "izašle" iz povreda i da crveno-bele nisu bile spremne ni fizički ni psihički.

"Nismo dobro reagovali na agresivnu odbranu Partizana, pa i Ivanku Matić, koja je odigrala fenomenalno. Mislim da ovako nije igrala u karijeri. E, sad što je to došlo u 39. godini...

Možda je za analizu da najbolji igrač u zemlji ima 39 godina. Nismo imali rešenja za nju u oba pravca. Čeka nas fajnal-for ABA lige i plej-of gde ćemo pokušati da ostvarimo naše ciljeve. Teško je igrati iz pozicije favorita, ali ovo nije naše najbolje izdanje. Možemo, pre svega energetski, mnogo bolje",
rekao je Vuković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke