Trenutak kad je Vilijams shvatio da Zvezda može mnogo...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.06.2015.
13:46
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Markus Vilijams je u svojoj prvoj sezoni u Zvezdinom dresu osvojio čak tri trofeja. Posle svega, otkriva kada je i definitivno shvatio da igra u velikom timu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Njegov prošlogodišnji dolazak u Zvezdu bio je pun pogodak crveno-belih. Odlično se uklopio, brzo uigrao sa ostalima, a posebno je bila jaka ''osovinma Vilijams - Marjanović'', koja je posebno u Evroligi dolazila do punog izražaja.

Ukupno 80 mečeva odigrala je Zvezda u minuloj šampionskoj sezoni, pa navijači crveno-belih imaju u čemu da uživaju tokom letnje pauze i da još jednom evociraju uspomene na utakmice koje su na njih ostavile najjači utisak.

Kad je Markus Vilijams u pitanju, on je u razgovoru za ''Novosti'' posebno izdvojio jedan meč kao prelomni u minuloj sezoni.

''Kada smo pobedili Valensiju u Španiji shvatio sam da smo veoma talentovani uprkos nedostatku iskustva i mladosti. Imamo sjajnog trenera, pratio je sve nas, naš ego, a mene je pustio da igram, imao sam 'dug povodac', izvukao je ono najbolje od mene'', objašnjava Vilijams.

Mnogo je bilo i duela sa Partizanom ove sezone, ukupno 12, od kojih je Zvezda dobila čak 9.

Ipak, Vilijams ističe da nije bilo lako izaći na kraj sa crno-belima.

''Partizan je dobar tim. Bili smo bolji od njih veći deo sezone, a oni imaju sjajnog trenera, borbeni su, ali je sve zavisilo od nas'', dodao je Vilijams, koji je dao i zanimljiv odgovor na pitanje gde je bio pre 17 godina, kada je Zvezda osvojila prethodnu titulu na domaćoj sceni.

''Imao sam 12 godina bio sam sedmi razred nisam pomošljao na Srbiju, znao sam samo za Vlade Divca'', konstatovao je Vilijams, koji će narednih dana odlučivati o ostanku u crveno-belom dresu ili traženju nekog novog izazova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
14:50

A kad smo mi pre tri sezone nabili fmp 8 puta, a oni nas samo jednom, da li je on tada uopste znao za njih? :-D

avatar
сочинитељ
Sunday, 21.06.2015
14:11

доктор кошарке,најбољи (најкреативнији) асистент европе,играо како уме у најбитнијим мечевима,за оне који су га критиковали кад је деловао на терену инфериорно податак да је прошле сезоне играо 44,а ове 80 утакмица,гледао сам га често уживо,толико је био сигуран у себе да је ретко излазио пред почетак меча и загревао се (нпр.јака је увек излазио 2 сата раније),на камерама се није видело али највише се нервирао после сваке тимске грешке,прилазио играчима,храбрио их и саветовао,можда је лењ у одбрани (што и није необично за амере) али има преглед игре као ретко ко у европи...волео би да остане али и ако добије негде бољу понуду неће ми бити жао што одлази,хвала докторе за 3 трофеја

avatar
Marko Djordjevic 035
Sunday, 21.06.2015
14:48

Posle Teodosica jeste najbolji asistent evrope, mozda i Rocestija.