Trinkijeri na tečnom srpskom: "Teško onome ko naleti na Zvezdu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.03.2017.
21:40
Izvor: Beta

Trener košarkaša Bamberga Andrea Trinkijeri rekao je večeras da veruje da će se Crvena zvezda plasirati u četvrfinale Evrolige.

Epa/David Ebener
Epa/David Ebener

Povezane vesti

"Jako mi se sviđa Zvezda, koja ima fantastičnu sezonu. Zvezda, uz Fenerbahče igra daleko najbolju odbranu u Evropi. Zajedno su mnogo godina i biće veoma teško onome ko na njih naleti", rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice u Beogradu.

Bamberg je izgubio od Zvezde sa 74:60 u 24. kolu Evrolige, a košarkaši nemačkog kluba su aplauzom ispraćeni iz hale "Aleksandar Nikolić".

Trinkijeri je istakao da će se Zvezda 100 odsto plasirati u četvrtfinale Evrolige.

"Ako se Zvezda ne plasira u četvrtfinale, to će biti rusvaj. Ne vidim kako to može da se desi. Ako se kaže da odbrana dobija velike utakmice, onda će oni dobiti", istakao je italijanski stručnjak.

On je čestitao igračima crveno-belih, treneru Dejanu Radonjiću, navijačima i organizaciji na "zaista strašnoj sezoni".

Po njegovim rečima, novi format Evrolige "fantastičan" za Zvezdu i njenu publiku jer nema "glupih utakmica".

"Zvezda je ovu sezonu napravila pre tri godine i zato je veoma važna. Sledeća će biti drugačija, igrači će otići u bogatije klubove. Ovo je Zvezdina sezona, mora da uđe u plej-of i biće zanimljivo", rekao je Trinkijeri.

Trinkijeri je rekao da su njegovi igrači pokazali da su tim u porazu od Zvezde jer su gubili sa 25 poena razlike, a došli na samo minus šest. 

"Igrali smo veoma loše u prvom poluvremenu, iz sistema nas je izbacila intenzivna odbrana Zvezde. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, napravili veliki povratak i jedan dobar napad od potpunog preokreta. Još jednom smo dokazali da smo tim i da igramo bez obzira na to kakvo je stanje na terenu", rekao je on.

Po njegovim rečima, u Beogradu je svima teško, a posebno njegovoj ekipi.

"Veoma je teško igrati ovde, a za nas još teže. Teško je za Real, CSKA, Fenerbahče, a za nas još teže. Bilo je minus 25 i normalna ekipa bi mogla da pukne. Mi nismo pukli. Skupili smo se i vratili", rekao je Trinkijeri.

Njegova ekipa je ove sezone ostvarila osam pobeda u 24 kola, a Trinkijeri je rekao da je ekipa dobila "manje utakmica nego koliko vredi i radi", ali da joj niko njih neće "pokloniti zbog čega mora da bude još bolja".

Bamberg će u sledećem kolu gostovati Efesu, dok će Zvezdin protivnik biti Real u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 03.03.2017
00:10

Zvezda vec izvesno vreme zadrzava okosnicu tima u vidu Lazica, Mitrovica, Dangubica, Jovica, Gudurica...gore nabrojani su igraci koji su ovde postali legitimni evroligaski kalibar, (Gudura i Mitar Zvezdina deca) koji su rasli zajedno, igrali timski, i koji se dobro poznaju i van terena. Pored navedenih, dovedeni su i povratnici koji odlicno poznaju sistem, koji se ovde uklapaju i snalaze odlicno, to su: Simonovic i Dzenkins. Zvezdi svake godine odlaze najbolji, prosle sezone otisao je trio (Cirbes, Miler, Kinzi) koji je otprilike davao 50 poena ukupno po utakmici, i to najbolje oslikava da mi ne mozemo, niti jednog odlicnog igraca da zadrzimo cim im isteknu ugovori, jer drugi nude dalekoo vise. Zbog toga dovodimo igrace koji su imali ocajnu sezonu i oko kojih se malo timova interesuje, takav je bio Kuzmic, koji ovde naprosto ozivljava karijeru i vec sada igra ubedljivo najbolju sezonu zivota. Zveda je tim sastavljen pre svega od velikih Zvezdasa, koji se maksimalno bore i ginu za grb Crvene Zvezde, takav je i povratnik Bjelica, koji se u svojoj 32-33 godini vratio da ovde zavrsi karijeru, i koji donosi zlata vredno iskustvo. Stranci koji su dosli tokom sezone, Wolters nakon 3 meseca cekanja, i Dion nakon 6 meseci agonije trazenja centra, su igraci prosecnog kvaliteta u okviru EL, i oni su imali ili ocajne polusezone ili tek skromne ucinke. Njihov najveci kvalitet je to sto oni igraju za tim, trude se da igraju odbranu, nisu sebicni radi poboljsanja sopstvene statistike...Uz mlade igrace Dobrica, Simanica i Rakicevica, to je nabrojan ceo nas roster igraca ove sezone, poprilicno dobro sastavljen. Krasi nas timska igra, odlicna odbrana, dobro kretanje lopte i ravnomeran ucinak svih igraca tokom sezone, gde niko bitnije ne iskace u statistickim kolonama, niti po imenu, plati i kvalitetu. Sve pomenuto cini ovaj sastav Zvezde konkuretnim za cetvrtfinale Evrolige, u ovakvom veoma teskom formatu takmicenja, i pogotovo timska hemija i mirna svlacionica je jako bitna za kontinuitet rezultata. Napad dobija utakmice, sto se moze videti na primeru Cska, Reala itd, koji su izuzetni u tom parametru, drze rekorde EL po broju uzastopnih pobeda, ali zato odbrana osvaja trofeje sto je potvrdio npr Olympiakos vise puta. I taj segment igre je jako znacajan za najsiromasnije timove, koji samo tako uz uigranu igru, mogu neki uspeh napraviti u elitnom takmicenju.

avatar
DrugRaja
Friday, 03.03.2017
00:56

Svaka cast odlican tekst! :)

avatar
nenadnenad1234
Friday, 03.03.2017
00:58

Jel mozes da objasnis koje veze imaju Crvena Zvezda i KK Vrsac (bivsi Hemofarm), posto kolko sam ja upucen Luka je vrsacko dete i tu je odigrao prvu profesionalnu sezonu?

avatar
dusko
Friday, 03.03.2017
00:02

Zvezdin prolaz u 8, zavisi između ostalog upravo od Bamberga, dočekuju i Baskoniju i Darušafaku

avatar
dusko
Friday, 03.03.2017
00:00

Zvezdin prolaz u 8, zavisiče između ostalog upravo od Bamberga, dočekuju i Baskoniju i Darušafaku

avatar
chaki
Thursday, 02.03.2017
23:46

Ovaj lik mi je kao Klop :) harizmatican

avatar
Sampioni u boćanju
Thursday, 02.03.2017
23:33

Sad ce ovde strucnjaci da objasne da nije tako ;-)

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 02.03.2017
23:25

Nisam upoznat, odakle Trinkijeri zna srpski? Sto se tice konferencije bila je simpaticna.

avatar
Friday, 03.03.2017
06:23

Diskutabilno je da je srpski, ali ajde nak bude. Majka mu je iz Hrvatske, baba iz CG..

avatar
Yes We Can
Thursday, 02.03.2017
23:16

Majka mu je iz Hrvatske, ako se ne varam...

avatar
Amar Zornic
Thursday, 02.03.2017
23:13

Hvala gospodinu Trinkijeriju na iskrenium recima , nadam se da cete potopiti Efes u sledecem kolu