Trinkijeri nema dilemu ko je favorit u finalu, ali ima "specifična očekivanja"

Autor: Pavle Knežević
petak 07.06.2019.
21:18
Izvor: Sportske.net

Posebno je trener Partizana bio zadovoljan reakcijom posle izuzetno loše utakmice u sredu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan se ubedljivom pobedom nad FMP-om plasirao u finale Super lige Srbije. Andrea Trinkijeri je zadovoljan reakcijom ekipe posle "izuzetno lošeg" drugog meča. Kaže da je Crvena zvezda apsolutni favorit, ali da ima "specifična očekivanja" vezana za finale.

"Sve je bilo timsko. Velika je vrućina, igra se svaki drugi dan. Malo sam promenio rotaciju, samo da igramo sveži, da peglamo u odbrani. Bili smo tim u odbrani u napadu, lopta je išla. Pogađali smo, nekada grešili. Odgovorili smo na lošu, nekvalitetnu utakmicu i stigli do finala.

Svi su učestvovali, svi su se žrtvovali za tim. Mi smo kompletno drugačiji sastav nego krajem ABA lige. Neke odluke nisu bile lake, ali želeo sam da vidim na čemu stojimo sa igračima za budućnost. I posle izuzetno loše, nekvalitetne, prazne utakmice, bez dovoljno strasti i energije, odgovorili smo kao tim
", rekao je Trinkijeri.

Protivnik u finalu se zna.

"Zvezda je apsolutni favorit! Imam jako specifična očekivanja za ovu seriju, koja vam neću reći, reći ću mojim igračima", zagonetno je rekao Trinkijeri.


Specifična za rezultata?

"Za sve", kratko je odgovorio Trinkijeri.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović nije bio nezadovoljan, uprkos ubedljivom porazu i podsetio je na brojne probleme tima.

"Čestitam Partizanu ulazak u finale, bili su definitivno bolji u seriji. Zaista sam ponosan na svoje momke kako su izgledali cele sezone. Za neke probleme znate, za mnoge i ne znate, ali oni su uspeli da budu profesionalci do samog kraja. Odlično su se ophodili prema svojim obavezama, prema klubu…za nas je nagrada bilo polufinale.

Uspeli smo da izborimo i treću utakmicu, ali ovo je zaista bio preveliki zalogaj. Nismo uspeli da se za dva dana oporavimo od prošle utakmice. Uskoković je igrao povređen, još nekoliko igrača je imalo povrede. Zaista im čestitam na sezoni. Borili smo se do kraja, bili smo pošteni, nadam da ćemo i u sledećoj sezoni pružate dobre igre
", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 08.06.2019
08:22

ахахаха, апсолутни фаворит. Овај опет покушава психолошким игрицама да добије нешто. Одличан тренер, али то нек доказује на терену, а не на конференцијама за штампу.

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 09.06.2019
09:13

Pogledajte njegove izjave dok je radio u Nemackoj, nista slicno nije nikada rekao jer zna da takve fore tamo ne prolaze. Onda je dosao u klub gde vlada primitivizam i gde je sve dozvoljeno. Mogu reci da je na pocetku bio cak i korektan ali onda je polako poceo da se uklapa u tu sredinu i da tone u mulj. Ponovo pokusava da igra igrice van terena a nije naucio lekciju od proslog puta, nije mu bilo 35 razlike dovoljno da ukapira da treba da gleda sebe i svoju ekipu.