Trinkijeri srušio i CSKA u Moskvi!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.01.2021.
20:02
Izvor: Sportske.net

Nikola Milutinov odličan u domaćem timu, ali nije bilo dovoljno protiv Bajerna.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

U još jednom od derbija 23. kola Evrolige, Bajern je večeras kao gost pred oko 4.500 gledalaca savladao CSKA u Moskvi sa 69:66, pa Moskovljani nisu uspeli da se ponovo pridruže Barseloni na vrhu tabele.

Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u ravnopravnoj borbi. CSKA je uglavnom imao blagu prednost, ali u završnici druge četvfrtine Bajern je uspeo da preokrene rezultat i povede sa 40:36.

U tom stilu gosti nisu uspeli da nastave i u trećem kvartalu, koji je u potpunosti pripao ''Armejcima''. Domaći tim je na ulasku u poslednjih deset minuta imao deset poena prednosti (60:50), ali onda sledi najbolji period igre Bajerna, serija 12:2 za izjednačenja na 62:62, a Moskovljani dugo nisu imali nikakva rešenja u napadu.

Ušlo se potom u dramatičnu završnicu, viđena je ''rezultatska klackalica'', a čovek odluke bio je Denis Sili, koji je trojkom na sedam sekundi pre kraja postavio konačnih 69:66 za Bajern.

Domaći su imali još jednu priliku do kraja da bar izbore produžetak, ali Hilijard nije bio precizan, pa je Bajern upisao veliku pobedu na teškom gostovanju.

Boldvin sa 22 i Sili sa 17 poena bili su najefikasniji u Bajernu, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je predvodio Moskovljane sa 16 poena i sedam skokova. Uz njega, Hilijard je upisao 15 poena. CSKA sada ima učinak od 16 pobeda i 7 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke