Turci pronašli zamenu za Bobija Diksona, problem za Vujoševića

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.03.2018.
12:16
Izvor: Sportske.net

Amerikanac je pod imenom Ali Muhamed nosio dres reprezentacije Turske, a sada bi mogao da dobije i zamenu.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Turska reprezentacija je minulih godina brojila i jednog naturalizovanog Amerikanca, bio je to plejmejker Fenerbahčea Bobi Dikson, koji je turske boje nosio na Eurobasketu 2015. godine.

On je nakon sjajnih partija u dresu Pinar Karšijake dobio turski pasoš, obezbedio je tada i transfer u redove Fenerbahčea, za koji igra i dan danas.

Nastupao je Dikson za Tursku i tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Manili, ali nakon toga ga nije bilo u dresu reprezentacije, pa su Turci spremni da mu pronađu zamenu.

Umesto njega bi dres reprezentacije Turske mogao da ponese još jedan Amerikanac, plejmejker Darušafake Skoti Vilbekin.

Ovaj 24-godišnji košarkaš je već tri godine u Turskoj, ima pasoš Bosne i Hercegovine i očekivalo se da će u kvalifikacijama za Mundobakset zaigrati u dresu selekcije Duška Vujoševića, ali ipak nije upisao nijedan nastup za BiH, pa bi mogao da ponese dres reprezentacije Turske.

On je izjavio da nije istina da je dobio pasoš te zemlje, ali da bi jednog dana voleo da zaigra za reprezentaciju Turske.

"Informacije o tome da sam dobio turski pasoš nisu istinite. Nisam ga još uvek dobio, ali želim da igram za turski nacionalni tim. Volim Tursku, ovde sam već tri godine i Darušafaka i Turska mi puno znače", izjavio je Vilbekin.

Scottie Wilbekin Skoti Vilbekin

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rosen.manutd
Thursday, 22.03.2018
15:15

Velika glupost da se igra za tudju zemlju. Kako da peva covek tudju himnu?