Tursko veče u Evroligi, Darušafaka "brejknula" Real!

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.04.2017.
22:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Darušafake upisali su trijumf u drugom meču u Madridu, te je sada rezultat u seriji pred selidbu u Istanbul nerešen.

EPA/BALLESTEROS
EPA/BALLESTEROS

Povezane vesti

Izabranici Dejvida Blata sada imaju veliku šansu da se domognu Fajnal fora, kako su poravnali rezultat u seriji sa Realom, pred dvomeč u "Folksvagen Areni" u Istanbulu.

Drugi meč u Madridu okončan je pobedom Darušafake rezultatom 80-84 i sada je 1:1 u seriji.

Gosti su sa dve trojke otvorili meč, najpre je pogodio Klajburn, a potom je precizan iz daljine bio i Harangodi.

Držala je Darušafaka prednost, Real je na sredini kvartala izjednačio, ali su Blatovi puleni uspeli da na prvi odmor odu sa tri poena viška.

Darušafaka uspeva da se odlepi i na devet poena razlike u drugoj deonici, ali je Real zaigrao bolje u završnici prvog poluvremena i trojkom Ljulja u poslednjim sekundama deficit spustio na tri poena.

Ipak, u bukvalno poslednjoj sekundi je odgovor za njega imao Vilbekin, koij trojkom odvodi Dačku na šest poena viška pred drugo poluvreme.

Prosto je poludo Serhio Ljulj na startu treće četvrtine, do sredine tog kvartala vezao je pet trojki, pomogao mu je sa jednim i Trej Tompkins, pa je na pet minuta do kraja trećeg perioda Real stigao i do šest poena viška.

Vonamejker je ipak uspeo da održi turski sastav svojim poenima, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa samo dva poena viška za domaće.

Na samom startu odlučujučeg kvartala gosti dolaze i do preokreta, igrali se u nastavku daleko tvrđe, a Darušafaka je uspevala da zadrži prednost.

Ušlo se u egal završnicu, poenima Klajburna sa linije penala na 50 sekundi do kraja ekipa Dejvida Blata se odlepila na četiri poena razlike, sa druge strane Kerol maši trojku, ali Rendolf postiže poene nakon ofanzivnog skoka na samo sedam sekundi do kraja utakmice.

Vonamejker je potom dobio dva penala, sjajni Amerikanac je pogodio oba, Rendolf je potom promašio trojku i sve je bilo gotovo u španskoj prestonici.


Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bred Vonamejkersa 21 poenom, odlično su odigrali i Ante Žižić, koji je upisao 17poena i osam skokova uz samo dva promašaja iz igre (imao i najvećiindeks, 20), kao i Vil Klejburn sa 13 poena i četiri skoka iVilbekin sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije.

U poraženom sastavu iz Madrida po pravilu najefikasniji Ljulj sa 22 poena, ali je promašio čak osam trojki, odličan je bio Ajon sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija za indeks 30, a od ostalih igrača niko nije stigao do dvocifrenog učinka (Tejlor i Tompkins po devet poena).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
X
Saturday, 22.04.2017
01:43

Zanimljivo je kako se sada ne oglasava nijedan navijac Zvezde koji je pljuvao Zeljka kada su izgubili od Darusafake kod kuce...

avatar
MSSZRMK
Friday, 21.04.2017
23:04

Slabo je Real odigrao ovu partiju Ljulj ne moze uvek sam.

avatar
Milos 1996
Saturday, 22.04.2017
01:15

Fener vas ceka u polufinalu a to je mina usred Instanbula!