U srpskom Beču se radovala Austrija - Basketaši nisu nastavili žetvu, nisu se ni sudije proslavile

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.08.2024.
19:56
Izvor: Sportske.net

Spektakularno finale u kojem je Srbija bila vrlo blizu zlatne medalje.

3x3 Srbija
3x3 Srbija

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije nisu uspeli da osvoje Evropsko prvenstvo po šesti put u nizu pošto su u Beču poraženi od Austrije rezultatom 18:17.

Nakon razočaravajućih Olimpijskih igara, te nekoliko izmena u odnosu na tim koji je nastupao u Parizu, Srbija se borila za pehar u Austriji pred mnogobrojnom srpskom publikom koja je okupirala trg, ali se ipak radovao domaćin.

Nije baš dobro krenulo po Srbiju na ovoj utakmici budući da su Austrijanci nametnuli tempo i  Niko Klatenburner nam je pravio dosta problema, te je bilo 6:2 posle tri minuta igre. Morao je da se pojavi Strahinja Stojačić, što je i učinio sjajnom odbranom, a potom i sa dva vezana poena, a bitnu dvojku je onda pogodio Stefan Kojić za povratak u egal.

Sudije su potom dosudile tehnički prekršaj Strahinji Stojačiću koji se požalio na evidentan faul nad njim koji nije sviran prilikom prodora, ali domaćinsko suđenje je nekako bilo očekivano. Nismo ustuknuli, Kojić nas je vratio i izjednačio, a onda se zapalio dvojkom za 12:14 našeg tima.

Nismo imali naklonost sudija i to se nastavilo svaki put kada bismo prigovorili. U poslednji minut se ušlo sa minimalnom prednošću Austrije. Imali smo sjajnu šansu za povratak na 20 sekundi pre kraja, Stojačić nije pogodio, a onda je "Brka" promašio za dva poena i nismo uspeli da nastavimo žetvu evropskih trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke