U utorak gostuju u Beogradu, večeras su namučili Radonjine šampione

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.09.2018.
23:48
Izvor: Sportske.net

Počela je i nemačka Bundesliga, aktuelni prvak je uz puno muke ipak slavio na startu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna slavili su na gostovanju ekipi Ulma u okviru prvog kola Bundeslige.

Bilo je 77:83 u korist izabranika Dejana Radonjića.


Domaćin je nešto bolje otvorio meč, poveli su sa 9:4 u uvodnoj fazi, ali je već sredinom deonice Bajern stigao do preokreta.

Usledila je potom serija od 10-0 Radonjićevih izabranika, stigli su Bavarci i do +13, ali je Ulm uspeo da smanji deficit na osam poena pred odmor.

Vezuju pet poena košarkaši Ulma na startu drugog kvartala, prilaze potom i na dva poena zaostatka, ali je Bajern uspeo da zadrži prednost tokom čitave druge deonice, pred kraj su ponovo stigli do +10, na odmor se otišlo sa 38:46 u korist šampiona Nemačke.

Uspevao je Bajern da zadrži solidnu prednost u prvoj polovini treće deonice, ali je u nastavku Ulm ponovo zaigrao bolje, pa su na poslednji odmor otišli sa pet poena minusa.

Ipak, iako su košarkaši Ulma već na startu odlučujuććeg kvartala prišli na samo dva poena minusa, Bajern je uspevao da održi prednost, prilaze sredinom deonice domaći košarkaši na zaostatak od pola koša, ali je ponovo Bajern uspeo da se odlepi, na kraju i da slavi.

Bavarce je predvodio Peteri Koponen sa 18 poena, a odličan je bio i Stefan Jović sa pola koša manje. Vrlo dobar i Vladimir Lučić sa 13 poena (4sk, 4as), dok su po 10 poena upisali Aleks King i Dein Buker, koji je imao i 12 skokova.

U ekipi Ulma, koja će u utorak od 19h gostovati Zvezdi na startu Evrokupa, prednjačili su Rajnhardt i Grin sa po 15 postignutih poena. Bivši igrač Partizana Patrik Miler dodao je sedam poena, koliko je upisao i bivši bek "crveno-belih" Rajan Tompson.

Ulm je dakle dokazao da može da se nosi i sa prvakom Nemačke, što je poziv na oprez za šampiona Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke