Učenik bolji od učitelja - Makabi savladao Darušafaku!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 05.01.2017.
22:00
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Tel Aviva dobila je na svom terenu istanbulski sastav, u okviru 16. kola Evrolige.

Screenshot: You Tube/Maccabi Tel Aviv Basketball
Screenshot: You Tube/Maccabi Tel Aviv Basketball

Povezane vesti

Ekipa Makabija nadigrala je Darušafaku, na kraju je u Izraelu bilo 93-92 u korist domaćina.

Bagatskis je tako ostvario svoj prvi evroligaški trijumf na klupi izraelskog sastava, kako je u na svom debiju u Evroligi poražen od Baskonije, i to protiv Dejvida Blata, čiji je do skora bio asistent.

Furiozno je domaćin otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa 15 razlike, delovali su nadmoćno.

Do poluvremena su uspeli da povećaju razliku za dva poena, ali je sve palo u vodu već u trećoj četvrtini. Izgubili su tu deonicu sa 21 poenom razlike (14:35) i potpuno preokrenuli rezultat.

Delovalo je da Makabi psihološki ne može da se vrati u ovaj meč, ali su to ipak uspeli i poslednjih kvartal odigrali jako dobro.

Ipak, izabranici Dejvida Blata uspevaju da uvedu meč u neizvesnu završnicu, poenima Ante Žićića na samo 15 sekundi do kraja spuštaju na -3, da bi Devin Smita na manje od sekudu do kraja faulirao Vonamejkera pri šutu za tri poena. Bivši igrač Bamberga maši prvo bacanje, ali pogađa drugo i treće i tako ostavlja Darušafaku u boljoj poziciji kada je međusobni susretu u pitanju, jer su meč u Istanbulu dobili sa tri poena razlike.

U pobedničkom sastavu briljantna partija bivšeg igrača CSKA Sonija Vimsa, koji je upisao 24 poena, osam asistencija i pet skokova.

Pratili su ga VIktor Rad sa 13 poena, koliko je imao i bivši centar Zvezde Majk Cirbes, kao i Di Džej Sili sa 12 poena i Gaudlok sa 10.

Kvinsi Miler će morati još da se "zagreva", kako je za 18 minuta pogodio samo jednu trojku.

U poraženom sastavu, Vil Klejburn 18 poena, pola koša manje je dao Vonamejker, a odličan je bio i novajlija iz Cibone Ante Žižić sa 14 poena i devet skokova.

Džejms Anderson je dodao 13 poena, Adrien Moerman 11, dok je dvocifren bio još i Vilbekin sa 10 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke