Varda gađa u centar, srpska košarka se pretvara u besmislicu: "Igrate se sa svetinjom, povucite ručnu!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.02.2020.
12:19
Izvor: Sportske.net

Ratko Varda smatra besmislicom sve što se trenutno dešava u srpskoj košarci.

druga.aba-liga.com/Dynamic VIP PAY
druga.aba-liga.com/Dynamic VIP PAY

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaški centar Ratko Varda sada uživa u penziji, ali i posmatra šta se dešava u srpskoj košarci za koju kaže da je krenula silaznom putanjom.

Varda se prisetio 2013. godine kada je branio boje Radničkog iz Kragujevca i kada mu je dodeljeno da bude "stranac", iako je imao državljanstvo Srbije.

Sada mu smeta dodeljivanje pasoša Amerikancima.  

"Bolelo je tada, ali je vremenom izbledelo. Živeo sam u Beogradu, ista je situacija bila i s Aleksandrom Ćapinom. Tada su nas računali kao Bosanca i Slovenca, a sada dolazimo do toga da nekim Amerikancima, za koje verujem da su dobri igrači i protiv kojih zaista nemam ništa, dodeliš pasoš zato što imaš ograničen broj stranaca. Sve se pretvara u nešto besmisleno. To nije interes zemlje Srbije. Razumeo bih kada bi bilo kao u Turskoj, gde će Šejn Larkin, najbolji igrač Anadolu Efesa, nastupati za njihovu reprezentaciju, pa su mu dali državljanstvo. Za mene je srpski pasoš svetinja. A tako razmišljaju i mnogi naši ljudi koji su u redu dugo čekali da do njega dođu", rekao je Varda za "Alo.rs".

Poslednji koji je dobio srpski pasoš jeste Kevin Panter, košarkaš Crvene zvezde mts, a prošle godine je to slučaj bio sa Markusom Pejdžom.

Baner basket

"Ovo danas nije ispravno. Kod nas se sve svodi na Zvezdu i Partizan i nema dalje. Ugasili su se veliki košarkaški gradovi poput Kragujevca. Ne verujem da će se nešto promeniti, samo se dva kluba nadmeću, pa i u tome ko će dodeliti više pasoša. Kup Radivoja Koraća nije interes države, već klubova koji teže da ga osvoje, da li će neko da kaže - ljudi, ajmo malo ručna",
rekao je Ratko Varda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Eduardo Juárez Stojkovic
Friday, 14.02.2020
16:33

Bravo care, dok si ti igrao na terenima osnovnih skola (posle NBA karijere - kakva god da bila) drugi su razmisljali koji restoran-kafic da otvore ili kupe, bravo care, nikad nisi bio extra kosarkas ali si pojasnio pojam kosarke, basketa i sporta.... ziv bio, sve najbolje

avatar
Stefan Eduardo Juárez Stojkovic
Friday, 14.02.2020
16:30

Varda je legenda, jedini lik posle NBA karijere kakava god da mu je bila, hteo da opici basket sa ''klincima'' iz kraja, nikad nije bio extra kosarkas ali je voleo kosarku i to se ceni, legenda si Varda i cenicemo te u svakom smisliu legendo i uvek je igao ovu igru jel je voleo a nije gledao lovu iako je zaradio verovatno, Pozdrav za pravog kosarkasa koji je pokazao da se sport igra sa srcem

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 13.02.2020
15:18

Svaka na mestu Ratko,samo velika zalost je to sto je javnost Srbije slepa da prepozna sta se desava kako u kosarci tako i u drugim sportovima.iskreno kriminal je duboko urezan u svaku poru nase zemlje.

avatar
2012/2013-2019/2020
Thursday, 13.02.2020
14:45

fk crvena zvezda: Žander Santana, Hose Alberto Kanjas, Seku Sanogo, Radživ Van la Para, Ričmond Boaći, El Fardu Ben, Tomane, Mateo Garsija (ukupno 8)

kk fmp: Kevin Panter, Lorenzo Braun, Čarls Dženkins, Stratos Perperoglu, Bili Beron, Džejms Gist, Majkl Odžo (ukupno 7)


KK PARTIZAN: Markus Pejdž, Rašon Tomas, Vil Mozli, Kori Volden, Žanis Pejners, Redži Reding, Džejms Mekadu (ukupno 7)