Veče Karijevih u NBA

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 28.03.2019.
08:28
Izvor: Sportske.net

Braća ukrala naslove u noćašnjim mečevima...

AP Photo/Randy L. Rasmussen
AP Photo/Randy L. Rasmussen

Povezane vesti

I dalje pod utiskom povrede Jusufa Nurkića, Blejzersi nisu mogli da požele boljeg rivala od demotivisanih Bulsa. Set Kari je imitirao slavnog brata, ubacio je četiri trojke, ukušno 20 poena, pa se nije osetila činjenica da je Lilard dao svega 11, najmanje u sezoni. Bulsi bez Markanena koji je završio sezonu, i sami jedva čekaju kraj, nije bilo ni vodećeg strelca Lavina, ni još nekoliko igrača, pa nije čudo što su u prvoj četvrtini dali 14 poena, crni rekord.

Portland je preskočio Hjuston, treći su na Zapadu, imaju pola pobede više od Roketsa.

Stef Kari nije baš imao dobar procenat šuta kao brat, ali je završio sa 28 poena, ubacio je šest trojki, imao 10 skokova i 7 asistencija. Šampion je dobio u Memfisu posle lošeg početka i vratio se na deobu prvog mesta na Zapadu. "Grizliji" su u poslednje vreme tvrd orah za timove koji će u plej of, držali su se do poslednje četvrtine, ali tada ih je izdao šut, pa su mnogo jači Voriorsi dobili utakmicu.

Lejkersi su odmarali Lebrona, nije više ni bitno, poraz u Juti je očekivan. Gober je ubacio 22 poena, imao 11 skokova, 3 blokade, Fejvors dobao 20 poena, Juta je sada na deobi petog i šestog mesta sa Klipsima.

Stepenicu ispod je Oklahoma koja je uz novi tripl dabl Vestbeuka dobila važan meč protiv Indijane. Kod gostiju Bogdanović 28 poena, Sabonis 18, ali nije vredelo. Pol Džordž nije dozvolio bivšem timu iznenađenje, dao je sedam od 31 poena u strašnoj seriji Tandera. Sve je "grmelo", domaćin je napravio 24:0 i rešio meč. Vestbruk je u 29. tripl dablu sezone ubacio 17 poena, dodao 12 asistencija i 11 skokova.

Sansi nikako da se pomere sa 17 pobeda, izgubili su od Vašingtona, Buker je ubacio 50 poena za domaćina, u prethodnoj utakmici dao je 59 i ušao u istoriju kao najmlađi igrač koji je u dva meča u nizu postigao 50+ poena. Utakmica je bila neizvesna, Vizardsi su na kraju pobedom izbegli matematičku eliminaciju iz trke za plej of, ali realno, uskoro će kao i Sansi na odmor.

Rezultati:

Juta - LA Lejkers 115:100
Feniks - Vašington 121:124
Memfis - Golden Stejt 103:118
Oklahoma - Indijana 107:99
Čikago - Portland 98:118

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke