Veče za pamćenje u Lionu - Fenjeraš Asvel srušio lidera Barselonu!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.11.2020.
22:37
Izvor: Sportske.net

Neverovatno 11. kolo Evrolige završeno je na najmanje očekivan način.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Košarkaši Asvela priredili su najprijatnije iznenađenje dosadašenjeg dela Evrolige pošto su u 11. kolu na domaćem terenu slavili protiv lidera Barselone 80:68 (25:19, 20:17, 20:17, 15:15).

O tome o kakvoj senzaciji je reč dovoljno svedoči podatak da je Barselona jedini poraz ove sezone u Evroligi doživela od Zenita još 9. oktobra, a Asvel ukus pobede osetio samo protiv Baskonije početkom meseca.

Domaći tim je već na startu meča stigao do plus pet, a gosti iz Barselone su u ovom delu igre poveli samo u jednom trenutku.

Veoma dobru četvrtinu domaći tim je završio trojkom Šarla Kaudija za solidnih plus šest.

U uvodnim minutima druge četvrtine usledila je velika serija domaćih koji stigli i do dvocifrenih plus 10, a samo jednim poenom manje otišlo na poluvreme.

Barselona je znake života pokazala u uvodnim minutima 3/4 kada je košem Nika Kalatesa stigla do minus pet, ali Asvel je nije mnogo uzbudio.

Sjajni Dejvid Lajti je stigao do treće trojke na meču koja je domaćima donela velikih plus 14, a sa velikih 12 poena prednosti ušlo se u poslednju deonicu.

Činilo se da Barselona hvata poslednji priključak kada je na polovini poslednje četvrtine Nikola Mirotić smanjio na minus 11, ali je to bio samo uvod na sjajan odgovor domaćih.


Noris Kol je za pola minuta postigao pet poena donevši Asvelu ogromnih plus 16 i čini se da je to bio trenutak posle kojeg Barselona nije našla odgovor.

Lajti je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac u velikoj pobedi francuskog predstavnika, dok je veoma solidnih 14 poena Mirotića na drugoj strani uz devet skokova palo u senku prilično slabe utakmice gostiju uz Katalonije.

Ovaj poraz neće mnogo uzdramati Barselonu koja uprkos dva meča zaostatka i dalje vodi na tabeli, a Asvelu bio mogao da pomogne na psihološkom planu pred nastavak sezone.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke