"Večiti derbi" Grčke pripao Panatinaikosu, povreda Spanulisa!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 30.01.2017.
21:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa savladali su u "OAKA areni" večitog rivala, ekipu Olimpijakosa.

esake.gr
esake.gr

Povezane vesti

U okviru 15. kola grčkog košarkaškog šampionata, "Zeleni" iz Atine su savladali ekipu Olimpijakosa na svom terenu rezultatom 72-59.

Veliki derbi grčke košarke propao je ekipi Ćavija Paskvala, zahvaljujući briljantnoj odbrani pre svega u drugom i poslednjem kvartalu.

Počelo je loše po PAO, gosti su dobili prvi kvartal sa osam poena razlike, da bi tas na svoju stranu domaćin pomerio u drugih 10 minuta.

Ostavili su "crveno-bele" na samo osam poena u drugoj četvrtini i preokrenuli rezultat u svoju korist pred odlazak na odmor (31-28).

Izjednačena igra u nastavku, treća deonica nije donela rezultatsku promenu kako je okončana rezultatom 17-17, te se i u poslednjih 10 minuta ušlo sa tri poena prednosti za domaćina.

U poslednjoj četvrtini Panatinaikos potpuno preuzima konce igre, sredinom četvrtog kvartala bilo je 12-2 za "Zelene", bilo je jasno da je utakmica za goste iz Pireja završena.

Amerikanci Kej Si Rivers i Kris Singlton su vodili PAO do velikog trijumfa, bivši košarkaš Reala i Bajerna je upisao 26 poena (6/10 za tri) i devet skokova, dok je Singlton dodao 20 poena i tri uhvaćene lopte.

Dvocifren je bio još samo Majk Džejms sa 12 poena.

U ekipi Olimpijakosa Printezis je upisao 14 poena, Papanikolao je dodao 13 poena, a bivši centar Partizana Nikola Milutinov je meč okončao sa 11 postignutih poena.

Bivši košarkaš Panatinaikosa i jedna od najboljih evropskih košarkaša u poslednjih desetak godina Vasili Sapnulis završio je meč još u prvom poluvremenu zbog povrede i biće podvrgnut daljim analizama kako bi se utvrdilo koliko će odsustvovati sa terena.

Uprkos porazu Olimpijakos ostaje prvi na tabeli grčkog šampionata PAO se sada izjednačio sa njima ali ekipa iz Pireja ipak ima bolji međusobni skor, kako su u prvom okršaju ove sezone slavili sa 25 poena razlike (88-63).

Treba dodati da je ovo drugi vezani trijumf "Zelenih" u velikom derbiju, kako su sredinom januarua slavili u dvorani "Mira i priljateljstva" u okviru Grčkog Kupa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Printezissss
Tuesday, 31.01.2017
14:24

Olympiakos je ekipa koja kad treba zna da odigra protiv svih,pogotovo protiv cska i barse...a isti taj pao je PAO u prve tri utakmice....najbitnije je da se oporave povredjeni igraci i napad na titulu Evrolige.....

avatar
Emperador(2018)
Monday, 30.01.2017
22:50
avatar
Ograniceni franjevci
Tuesday, 31.01.2017
01:14

Hahahahahaha,koga da gaze ? KK CZ like this ;-)

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 31.01.2017
11:41