Vestbrukova istorija, Bojan bolji od Bogdana, Partizanov "Berta" prestravio Popovića!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.10.2019.
08:46
Izvor: Sportske.net

Nema sumnje da su porazi Milvokija i Klipersa obeležili veče, ali ostaće upamćeno po istorijskom trenutku, u glavnoj ulozi Rasel Vestbruk. Bertans baš naoštren protiv Sparsa, potop Kingsa u Juti...

EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE
EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

Povezane vesti

Čudo u Arizoni. U stilu imena, Sansi su se podigli iz pepela, Feniks je nakon suspenzije Ejtona, ali i minimalnog poraza u produžetku u Sakramentu, samo dan kasnije iznenadio Kliperse. Devin Buker je ubacio 30 poena, Keli Obre Džunior 20, ovo je prva pobeda Sansa nad Klipsima u poslednje tri godine. Imali su veliku prednost, ipak u finišu su trojkama Lu Vilijamsa i Leonarda gosti uspeli da stvari učine zanimljivijim, ali pobeda je ostala u Arizoni. Kod Klipersa Harel 28 poena, Leonard 27, 8 skokovaa i 10 asistencija, loše su odigrali odbranu i imali problema sa penalima.

Sakramento očajan u Juti, treći poraz na startu, sve je bilo gotovo mnogo pre kraja, dali su samo 81 poena. Bojan Bogdanović 26 poena za "Džezere", naš Bogdanović 10, Bjelica 7, očajni procenti šuta za Kingse. Inače Hrvat je odigrao samo 24 minuta, na poštedi zbog povrede sa starta, ali je pogodio 10 od 18 šuteva, od toga pet trojki.

Vašington se doobro držao u San Antoniju, Bredli Bil je ubacio 25 poena, imao 11 skokova, ali na kraju je pobeda pripala Teksašanima. U samom finišu De Rozan je prelomio utakmicu, mnogo problema Sparsima je pravio Bertans doskorašnji saigrač. Nekadašnji košarkaš Partizana je pogodio pet trojki bez promašaja i završio sa 23 poena i silnim pohvalama od strane Grega Popovića.

Šampion Toronto je bio prejak za Čikago, iznenađenje u Ohaju, Klivlend je dobio Indijanu. Kevin Lov je ubacio 21 poen, imao 13 skokova i 9 asistencija za premijernu pobedu Kavsa, malo će ih biti ove sezone.

Istorija u Hjustonu, tripl-dabl Rasela Vestbruka je presudio Pelikansima, 28 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Vestbruk je na večnoj listi tripl-dablova pretekao Medžika Džonsona, ispred njega je sada još samo mitski Oskar Robertson. Ovo je 139. tripl-dabl za Rasa, Robertson ima 181. Nije bilo lako Hjustonu, Pelikansi su bili u igri, Vestrbuk je pogodio dva bacanja u finišu, ali je Džoš Hart promašio produžetak sa sirenom.

Harden je ubacio 29 poena, ali uz očajan procenat šuta.

Atlanta je uz 39 poena, 9 asistencija i 7 skokova fantastičnog Janga stigla do pobede protiv Orlanda, plej Houksa igra u MVP formi. Na drugoj strani Vučević 16 poena, 10 skokova. Vratimo se Jangu, on je pokazao da želi da bude igrač odluke, Detroitu je u prethodnoj utakmici dao 38 poena, noćas kada se lomilo, lopta je bila u njegovim rukama. Serijom poena u finišu je doneo pobedu domaćima.

Njujork je video pravog Kembu, 32 poena za najveće pojačanje Seltiksa koji su se prošetali kroz Medison Skver Garden, u nastavku razneli beznadežne Nikse.

Derik Rouz igra sjajno za Detroit, veteran je ubacio 31 poen, ali Pistonsi su izgubili duel sa Filadelfijom. Simons je ubacio 13 poena, imao 10 asistencija i čak 7 ukradenih lopti, pa su Siksersi i pored Embidove povrede stigli do trijumfa u "gradu motora". Tobijas Haris je bivšem timu ubacio 29 poena, Horford 23, Majk Skot dodao 17 sa klupe. Gosti su šutirali trojke 11 od 19, Pistonsi bez rešenja, podsetimo Grifin je još povređen, meč je propustio i Redži Džekson.

Podsetimo, u prvom meču dana, iznenađenje u Milvokiju, posle produžetaka, Majami je slavio protiv Baksa, domaći su izgubili +21 iz treće četvrtine. Adetokumbo je završio sa 29 poena, 17 skokova i 9 asistencija, ali je izgubio osam lopti i nije završio meč zbog penala. Goran Dragić odličan, Slovenac je sa klupe ubacio 25 poena, Adebajo mu sjajno asistirao poenima, pogotovo u overtajmu, pa je Hit i bez Batlera koji je dobio ćerkicu, odneo pobedu.

Rezultati:

Milvoki - Majami 126:131 pr.
Detroit - Filadelfija 111:117
Njujork - Boston 95:118
Atlanta - Orlando 103:99
Hjuston - Nju Orleans 126:123
Klivlend - Indijana 110:99
Čikago - Toronto 84:108
San Antonio - Vašington 124:122
Juta - Sakramento 113:81
Feniks - LA Klipers 130:122

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke