Vicešampion Evrope naleteo na Zvezdu, Enis pocepao Olimpijakos!

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.01.2018.
20:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts slavili su u 20. kolu Evrolige na svom parketu protiv vicešampiona Evrope!

Sportske.net/Filip Mitrović
Sportske.net/Filip Mitrović

Povezane vesti

"Crveno-beli" su na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" na pleća bacili aktuelnog vicešampiona Grčke i Evrope, ekipu Olimpijakosa. Bilo je 89-78 za izabranike Dušana Alimpijevića.

Olimpijakos je bolje otvorio utakmicu, poveli su sa 6-10, ali je Zvezda, nakon tajm auta, uzvratila serijom 9-0.

Usledile su dve trojke Robertsa i jedna trojka Ročestija, da bi nakon dva pogođena penala Papanikolaua gosti iz Pireja poravnali rezultat.

Usledila je luda trojka Ognjena Dobrića u poslednjim sekundama napada, pogodio je bek Zvezde šut za tri od table, uzvratio je Papanikolau novim poenima, da bi Zvezda četvrtinu zatvorila poenima Ročestija i Enisa za 24-20.

Početkom druge deonice i svoje prve poene u dresu Crvene zvezde mts upisao je novajlija Alen Omić, iskusni centar dobio je i ovacije sa tribina nakon svojih prvih poena.

Odlično je zaigrao Dilan Enis u drugom kvartalu, sa njegovih sedam poena Zvezda je stigla i do dvocifrene prednosti, a nakon poena Stefana Jankovića poveli su domaći košarkaši i sa 12 poena razlike (38-26).

Na kraju Zvezda na odmor odlazi sa devet poena viška, bilo je 43-34 u korist srpskog šampiona nakon 20 minuta.

Na startu drugog poluvremena, trojku pogađa Spanulis, uzvratio je Davidovac sa dva poena, a onda je nakon faula Davidovca nad Robertsom trener "crveno-belih" Dušan Alimpijević zaradio dve tehničke zbog prigovora i ulaska na teren, te je njegov asistent Topić morao da vodi ekipu do kraja susreta.

Roberts je realizovao četiri vezana penala, približio je Olimpijakos na samo četiri poena zaostatka, a par minuta kasnije nakon novih poena američkog beka gosti dolaze na minus od svega jednog poena.

Nakon toga, videli smo jednu pravu majstoriju Tejlora Ročestija, iznudio je tri slobodna bacnja na polovini terena, naterao je Strelnijeksa da napravi faul, a pritom je zategao šut ka košu.

Pogodio je tri penala, Strelnijeks je u narednom napadu izgubio loptu, a onda je Enis trojkom odlepio Zvezdu na +7.

Ipak, gosti iz Pireja ponovo prilaze na minus od samo jednog poena, nakon trojke Strelnijeksa, a na oko dva minuta do kraja dolaze i do preokreta, nakon zakucavanja Milutinova.


Uletela je Zvezda u kontra ritam, Vilčer je trojkom odveo Oli na +4, nakon poena Mancarisa sa linije penala bilo je i +6 za goste.

Sa tom prednošću su gosti i otišli na odmor pred poslednji kvartal, kako Zvezda nije uspela da iskoristi naredni napad (57-63).

Sa puno enegrije su košarkaši Zvezde ušli u poslednjih 10 minuta, da bi poenima Jankovića nakon četiri minuta igre prišli na samo poen zaostatka viceprvaku Grčke.


Odlično su domaći košarkaši odigrali odbranu u narednom napadu, da bi potom došli i do preokreta, pogodio je Matijas Lesor nakon ofanzivnog skoka (69-68).

Otišla je Zvezda i na +5 (76-71), taj rezultat je bio na snazi neko vreme.

Uspevala je Zvezda da održi pomenutu prednost, nakon poena Dangubić na dva minuta do kraja bilo je 80-75 za srpskog šampiona.

Na minut i po do kraja Bjelica pogađa dva penala i odvodi Zvezdu na +7.

Odbranila se Zvezda, da bi u narednom napadu Dilan Enis pogodio trojku preko Robertsa, za +10 na 45 sekundi do kraja susreta!

Papanikolau je omašio trojku u narednom napadu, Roberts je potom napravio faul i poslao Enisa na liniju penala, postalo je jasno da će Zvezda slaviti.

Enis je pogodio prvi penal, drugi je promašio, ali ga je popravio Lazić, Zvezda je otklonila sve sumnje i upisala osmi trijumf u EL ove sezone.



Najefikasniji Dilan Enis, koji je istakao i kandidaturu za najkorisnijeg igrača 20. kola, postigao je 21 poen, upisao i osam skokova, kao i pet asistencija, uz samo jednu izgubljenu loptu. Imao je i odlične procente šuta (4/6 za dva, 4/6 za tri), sve to za indeks korisnosti 31.

Pratili su ga Nemanja Dangubić i Ročesti sa po 11 poena, po devet su dodali Dejan Davidovac, Milko Bjelica i Matijas Lesor, treba pomenuti i Stefana Jankovića koji je pogađao u bitnim trenucima, upisao je šest poena, ali je doneo i vrlo bitno energiju, kako u odbrani tako i u napadu.

Novajlija Alen Omić je meč završio sa šest poena i šest skokova i dokazao da će biti veliko pojačanje za srpskog šampiona u nastavku sezone.

Kod gostiju 16 poena Spanulisa, 14 je dodao Roberts, 12 Papanikolau, dok je sa 10 dvocifren bio i Kajl Vilčer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 26.01.2018
23:24

Pionir je progovorio i pravi navijaci Zvezde su podrzali klub, pogurale isti do pobede. Nepravda prema Alimpijevicu u vidu prestrogog iskljucenja, je prelomila i definitivno naterala 90% hale da u pravom smeru navija, iz inata, prkosa, za cast i slavu Crvene Zvezde. Davidovac i Dobric rastu, postaju legitimni i jako upotrebljivi EL igraci. Enis pokazao veliki kvalitet, Omic dao izrazitu stabilnost. Ostali standardno dobri. Velika pobeda protiv do sada, nama jedino nepobedivog Olimpiakosa. Pobeda utoliko veca, jer se bez Antica i Feldina ovo dobilo. Ceka nas jos dosta trijumfa u ligaskom delu EL, kao i propratne odlicne stvari koje idu uz to, dok plej of je ipak malo dalje, ali igra se do kraja, uzivajmo u tome... bice ovo svakako odlicna sezona. Osvojicemo sve!

avatar
Čeki
Saturday, 27.01.2018
16:17

Sve si u pravu samo za Lesora smatram da nisi, za mene igrac koji skoro nista nije napredovao i koji vise odmaze nego sto pomaze.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 26.01.2018
23:06

Da cujemo djekijev strucan komentar,pustili nas,sreca ili nesto trece? :D gaziii Zvezdo

avatar
Damir85
Friday, 26.01.2018
22:34

Podrska za Omica! Ne razumem budale koje zvizde igracu koji gine za Zvezdu na prvoj utakmici. Uneo je sigurnost i energiju. Dao neke vazne poene kad se lomilo. Enis razbio Oli. Bolje Topic vodio do kraja. :D

avatar
Moemilo
Friday, 26.01.2018
22:22

Nikad delija..uvek navijač Crvene Zvezde!!!!

avatar
Amar Zornic
Friday, 26.01.2018
22:51
avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Saturday, 27.01.2018
00:10

Ne znam da li si bio da vidis ovo prepucavanje,on ulazi oni zvizde,cela suprotna tribina aplauz nikad jaci,sta oni misle da su iznad kluba

avatar
Čeki
Friday, 26.01.2018
22:20

Dobili Oly, ali izgubili navijace do kraja EL (mada nije da su se nesto pretrgli od navijanja ove godine), ali nije mi jasno sta imas protiv Omica, a kad ti je Kinsi dosao nisi to radio i navijao si, stvarno ne razumem, pogotvo jer je u kosarci cesce prelaziti iz jednog u drugog vecitog rivala, pa Grobari to nisu radili kad im je Roberts dosao, a koji je igrao u Zvezdi i da ne nabrajam dalje. Svarno mi nije jasno.

avatar
Amar Zornic
Friday, 26.01.2018
22:52

Nikakav hendikep nisu ti nazovi navijaci da stvarno vole klub ne bi pravili ovakvu frku bez potrebe

avatar
Aleksandar Aca Kovacevic
Friday, 26.01.2018
22:13

pa te 4 utakmice da dobije ... i bice 12 pobeda i 12 poraza... nadam se da ce da prodje sa tim skorom u top 8

avatar
SL_Komedija
Friday, 26.01.2018
22:10

Ovaj Enis je Rasel Vestruk za sirotinju, na prodoru nema ko da ga zaustavi, a nije igrao ni 20 minuta.

avatar
Carmelo99
Friday, 26.01.2018
22:09

Zvezda od sjaja do očaja i nazad, svaka čast momci🔴⚪🔴⚪

avatar
SL_Komedija
Friday, 26.01.2018
22:07

Ma koliko god dobro igrao odbranu, Lazić je neupotrebljiv u napadu u poslednje vreme, morao bi Alimpijević da mu redukuje minutažu. Ovu utakmicu Zvezda dobila na energiju, zamalo da zbog Alimpijevića i njegovog neiskustva izgubimo utakmicu.

avatar
Iznogoud
Saturday, 27.01.2018
00:49

Ma igraci igraju sami, a trener je tu samo da pogresi... Koliko je bilo ovako nebuloznih komentara sa Radonjicem i opet nista ljudi nisu naucili

avatar
SL_Komedija
Saturday, 27.01.2018
22:41

Niko ništa ne kaže za Radonju, ovo je komentar samo na jučerašnju utakmicu.Od sigurnog vođstva oni stižu na -1 zbog 2 tehničke, 4 slobodna i napad koji su iskoristili. Kad dobiješ jednu tehničku onda se smiriš, a ne dobiješ drugu, lakše bismo i dobili utakmicu. Zvezda igra dobro, tj. koliko može u evroligi ove sezone, sa Omićem kao centrom valjda će još bolje da se zatvori reket, tu smo bili baš tanki kad je Antić povređen.

avatar
poljskikupanjac
Friday, 26.01.2018
22:06

Svakacast svima nije mi jasno da Lesor toliko lose igra odbranu

avatar
Amar Zornic
Friday, 26.01.2018
22:04

Odlican raspored u sledeca 4 kola za nas i msm da je konacno vreme za jednu seriju pobeda :))

avatar
Amar Zornic
Friday, 26.01.2018
22:01

Prosle godina nam je Oly srusio snove o play off u Bg-u , ove god ih je oziveo . Bilo je i vreme da oni padnu . Svi su me odusevili , pogotovo Eniss . Sad ovo treba materijalizovati protiv direktnog konkurenta za play of Baskonije . Imamo kompletan i sjajan roster zakljucno sa fovodjenjem Omica i nadam se da ce nas povrede zaobici i sve je moguce .

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 26.01.2018
22:00

Pobjeda, pobjeda, pobjeda, pobjeda!!!!

avatar
Zlato
Friday, 26.01.2018
21:57

Omic je ucutkao one koji mu zvižde.