​ Vlada Jovanović: "Moramo da budemo zadovoljni"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.02.2021.
00:03
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Trener Mege iskren.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović smatra da je njegov tim odigrao odlično prvo, ali i slabije drugo poluvreme. 

Mega je večeras izgubila u finalu Kupa Radivoja Koraća, ali nema za čim da žali.

"Opet smo pokazali dva lica, kao i u prve dve utakmice. Prvo poluvreme smo jako dobro odigrali, postigli 40 poena, ali i dozvolili Zvezdi da postigne 36, što ne mislim da je mnogo, s obzirom na to kakav kvalitet imaju. Mislim da smo iskontrolisali većinu stvari što se tiče odbrane, pre svega mislim na njihovog najboljeg poentera Lojda, koji je na ovoj utakmici dao 11 poena", rekao je Jovanović, prenosi 24sedam.

Presudilo je opet lošije drugo poluvreme.

"U drugom poluvremenu mislim da smo ušli u sporiji ritam, normalno zaslugom i Zvezde i tu se nismo najbolje našli. Na probleme koje smo imali u napadu, nadovezali su se problemi u odbrani. Opet smo i u drugom primili samo 37 poena… Ali, imali su veliki broj skokova u napadu. Iz druge šanse su postigli 22 poena, što je stvarno mnogo. To moja mlada ekipa nije izdržala. Na kraju zaslužena pobeda Zvezde na rezultat koji je veoma mali. Odbranu nismo mogli bolje da odigramo, ali definitivno taj defanzivni skok i protok lopte u napadu su nam falili za bolji rezultat", istakao je Jovanović. 

Kada se sve sabere i oduzme, mesta ima samo za zadovoljstvo.

"Mi smo se u klubu razmazili, imamo veoma dobru sezonu sa jako mladim timom. U ovom trenutku i dalje pretendujemo da budemo deo plej-ofa u ABA ligi, čekamo i dalje druge rezultate, u krugu smo sa kvalitetnim timovima sa velikim budžetima, koji igraju evropska takmičenja – Evroligu, Evrokup. Drago mi je zbog toga… Ne možemo da budemo zadovoljni posle poraza u finalu Kupa. Međutim, kada čovek sedne i smiri se, moramo da budemo zadovoljni sa dosadašnjim delom sezone", zaključio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke