Vladimir Micov - Ponos Milana

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.05.2020.
11:01
Izvor: Sportske.net

Italijanski klub posvetio pažnju srpskom košarkašku iz svojih redova.

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Povezane vesti

Vladimir Micov je u redove Olimpije Milano stigao leta 2017. godine i od tada je nezamenjiv član startne petorke tima iz "Mediolanum foruma".

I dok su mnogi igrači samo prolazili kroz klub iz "prestonice mode", Micov se odomaćio i postao jedan od najboljih igrača u istoriji italijanskog velikana.

Micov je igrač sa najviše upisanih nastupa u dresu Milana u Evroligi (85), kao i igrač sa najviše postignutih poena (1048).

Jasno, jedan od najvećih kvaliteta krilnog košarkaša je šut za tri poena.

Sa 310 preciznih šuteva van linije za tri poena nalazi se na 17. mestu večne liste najboljih trojkaša Evrolige, a samo tri igrača koja su ispred njega na ovoj listi imaju bolji procenat šuta (Džejsi Kerol, Arturas Milaknis i Tražan Lengdon).

Srpski košarkaš tako pripada šuterskoj eliti Evrolige, a Olimpija Milano je odlučila da napravi listu 10 najboljih trojki Vladimira Micova.

Neretko je pogađao jako važne dalekometne šuteve za "Manekene", u nastavku pogledajte pomenutu listu njegovih trojki.

Kazino


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 20.05.2020
11:51

Mislim da je Micov zasluzio povratak u reprezentaciju bez obzira sto ima 35 godina znam da ce mozda neko da kaze ma kakav Micov ima godina ali bez obzira sto ima 35 godina moze jos dosta da pruzi kosarci i na reprezentativnom i na klupskom nivou neka Micov izvine ono za reprezentaciju nije bio u pravu dok je Sale bio selektor Sale je tada bio selektor Sale se tada pitao i Saletova je morala biti poslednja ali od tog perioda je proslo sest godina i Micov je za tih sest godina morao da nauci na svojim greskama i vise nego dovoljno Rasko Katic je 2014 godine na SP u Spaniji imao godina isto kao sto sada ima Micov i pruzao je solidne partije argentinac Luis Skola ima 40 godina i covek je bukvalno ginuo za reprezentaciju mislim da Micov zasluzuje novu drugu sansu