Voriorsi ili Džordanovi Bulsi, koji tim je najboljih u istoriji NBA?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 29.04.2020.
23:01
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš i ugledni analitičar ima svoju teoriju.

EPA-EFE/DAVID MAXWELL
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Povezane vesti

Rasprave o najboljim igračima, timovima ikada su uvek interesantne, ali je gotovo nemoguće da dobiju konačan epilog.

Nezahvalno je, da ne kažemo nemoguće utvrditi ko je najbolji svih vremena u nečemu, neko će kao kriterijum uzeti statistiku, rezultate, neko ipak neke drugačije parametre, kao što su potencijal određenog igrača ili čitave ekipe.

Bivši košarkaš Čikago Bulsa Džej Vilijams, koji je svojevremeno bio čak drugi pik na NBA draftu, ali je zbog teške saobraćajne nesreće prevremeno morao da okonča svoju karijeru, tvrdi da su najboljih svih vremena u NBA ligi Golden Stejt Voriorsi sa Kevinom Durentom.

Iako u svom izlaganju nije konkretno objasnio zašto su najbolji, objasnio je zašto se smatra da nisu, on naime veruje da su glavni razlog za tako nešto mediji.

Durent je tri sezone proveo u dresu "Ratnika", u prve dve je osvojio po prsten, u trećoj su Vorirosi izgubili u velikom finalu od Toronta, da bi minulog leta povređeni Kej Di odlučio da napustio tim iz San Franciska.

Puno se pisalo o Durentovom sukobu sa Drejmondom Grinom i to se i danas vidi kao osnovni razlog za krah velike generacije.

Vilijams tvrdi da igrači, agenti, generali menadžeri mogu da koriste medije kao oruđe za svoju ličnu korist, a da je greška medija što prave priče na osnovu samo jednog izvora i jedva čekaju da napišu nešto negativno o pobedničkoj ekipi.

Njega pogađa to što se mediji ne bave razlozima uspeha jedne velike ekipe, već "kopaju" ne bi li pronašli šta sa tom ekipom ne valja.

On tvrdi i da igrači reaguju na pisanja u medijima i da nakon određenih naslova mogu da se zapitaju da li neko od njihovih saigrača na primer pušta takve informacije u javnost, to dovodi do kršenja hemije u ekipi, što se kasnije prenese i na teren.

Golden Stejt Voriorsi su nakon izgubljenog finala doživeli zaista težak i veliki pad, nakon odlaska Durenta morali su da se pomire sa činjenicom da ni Klej Tompson neće moći da igra do kraja sezone, pa su došli u situaciju da imaju najgori skor u čitavoj NBA ligi.

Baner stoni tenis

Šta vi mislite, da li je Vilijams u pravu i što je još važnije, koji je prema vašem mišljenju najbolji tim svih vremena u NBA ligi? Da li su to baš Voriorsi, Džordanovi Bulsi ili neka treća ekipa..?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 30.04.2020
19:43

Nema to veze sa brojevima, Džordanovi Bulsi nisu izlazili na teren da igraju, već da pobede, i to u vremenu kada je još bilo dozvoljeno igrati odbranu...

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 30.04.2020
01:18

Kada bi se za 10ak godina pojavila neka nova generacija koja bi napravila seriju od 4-5 titula, opet bi je poredili sa Džordanovon generacijom, a ne bilo kojom drugom.