Voriorsi mogu bez Karija, Sparsi nikako bez "Kandže" - Aktuelni šampion trijumfalno otpočeo plej-of

Autor: Nikola Miloradović
subota 14.04.2018.
23:28
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa lako su slavili pred svojom publikom na otvaranju ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa lako su slavili pred svojom publikom na otvaranju ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige.

Četa Stiva Kera bez većih problema je došla do prednosti od 1:0 u seriji sa San Antonio Sparsima, kako su u "Orakl Areni" savladali "Mamuze" rezultatom 113-92.


Čini se da se pobeda Golden Stejta ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Nakon uvodnog opipavanja snaga, Džaval Mekgi je povukao "Ratnike", koji se brzo odlepljuju i sa 11 poena prednosti odlaze na prvi odmor.

Ništa preterano se nije promenilo u nastavku, prednost domaćina je nastavila da raste, da bi nakon 24 minuta igre Voriorsi imali 16 poena viška.

@javalemcgee protects the paint 🖐 @kevindurant cashes in 👌

A post shared by @ nbatv on Apr 14, 2018 at 12:41pm PDT



@manuginobili at the buzzer! 🔥

A post shared by @ nbatv on Apr 14, 2018 at 12:48pm PDT



Sve je bilo jasno nakon treće deonice, Sparsi bez Kavaja Lenarda jednostavno nemaju šta da traže protiv aktuelnih šampiona, pa je domaćin na poslednju pauzu otišao sa 23 poena prednosti.

U poslednjem kvartalu nastupilo je klasično odrađivanje posla, Sparsi su pokušali da se koliko toliko vrate brzim trojkama, ali nije postojao ni promil šanse da uvedu susret u neizvesnu završnicu. Jednostavno, Golden Stejt je i bez Karija, daleko bolji tim od Sparsa bez Lenarda.

Da je tu "Kandža", nema sumnje da bi priča u ovoj prvoj utakmici bila drugačija, pa sve i da je Kari zaigrao na drugoj strani. Setimo se samo prve utakmice prošlogodišnjeg finala Zapada, kada su Sparsi vodili tri četvrtine, a onda je Zaza Pačulija nagazio Lenarda, poslao ga u svlačionicu, da bi Kari, Durent i družina u nastavku preokrenuli rezultat i trasirali put ka "metli". Izgleda da je Pačulija odradi posao za Voriorse i ovoj seriji, još u prošlogodišnjem plej-ofu, pošto je Lenard čitave ove sezone odigrao tek par utakmica, zbog pomenute povrede.

Ipak istrošeni Sparsi nemaju šta da traže protiv ekipe iz Ouklenda, to je u potpunosti oslikano u ovoj prvoj utakmici, pa se čini da bi ova serija mogla biti gotova u četiri utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Klej Tompson sa 27 poena, šutirao je čak 11/13 iz igre, tri manje dodao je Durent, dok je odličan bio i Drejmond Grin sa 12  poena, 11 asistencija i osam uhvaćenih lopti. Iznenadio je Džaval Mekgi sa 15 poena, dok je sa 11 poena dvocifren bio i Šon Livingston.

Kod San Antonija 15 poena Rudija Geja, po 14 su dodali LaMarkus Oldridž i Brin Forbs.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dodaaa-ktbffh
Sunday, 15.04.2018
23:00

uz povratak Karija opet ce ovi to glat uzeti..

avatar
el presidente
Sunday, 15.04.2018
00:13

Spursi moraju pod hitno u rebuilding, Kawaia dati za mladu zvijezdu, dva startera u primeu i izbor prve runde na iducim draftovima. Legendi Manu-u je vrijeme za povlačenje kao i parkeru. Gasol treba završiti karijeru u Barci. Aldrige-a trejdati za neku zvijezdu u usponu kao Jabari Parker, Aroon Gordon ili Myles Turner i sve ispočetka kao 99 s Duncanom. Iz euro baze dovesti ranije izbore s drafta Hangu i Milutinova.

avatar
Sunday, 15.04.2018
00:10