Voriorsi ostaju bez dve velike zvezde?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.03.2019.
19:51
Izvor: Sportske.net

Bio bi ovo ozbiljan udarac za "Ratnike".

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Golden Stejt Voriorsi bez sumnje imaju najjači tim u NBA ligi, što su dokazali i prethodnih sezona.

Osvojili su tri prstena u prethodne četiri sezone, a u tekućoj su veći favorit nego ikada, kako u svom rosteru imaju pet igrača Ol-star kalibra.

Tu su Kevin Durent, MVP minulog Ol-star meča, Stef Kari i Klej Tompson, koje smo takođe gledali u Šarlotu, ali i Drejmond Grin i DeMarkus Kazins.

Sa razlogom su i pored činjenice da Milvoki i Toronto imaju bolji skor, glavni favoriti za osvajanje novog prstena, trećeg uzastopnog.

Ipak, dominacija čete Stiva Kera mogla bi da bude značajno uzdrmana narednog leta, kada bi "Ratnike" mogli da napuste DeMarkus Kazins i Kevin Durent.

Kevin Durent

Što se tiče Durenta, on postaje slobodan agent, pa stručnjaci u SAD sve više veruju da će promeniti sredinu.

Kao opcije nameću se Njujork Niksi, LA Lejkersi, ali i Klipersi, ali je i Golden Stejt i dalje validna opcija.

I dok je Durentova sudbina još uvek nepoznata, poprilično je jasno da će Kazins menjati sredinu.

On je letos potpisao, na iznenađenje mnogih, jednogodišnji ugovor sa Golden Stejtom, težak svega 5,3 miliona dolara, iako je za Nju Orleans ili neku drugu ekipu mogao da potpiše maksimalan ugovor.

Jasno je da je ideja bila da napadne prvi prsten u karijeri sa Voriorsima, pa da narednog leta naplati svoje kvalitete i potpiše maksimalan ugovor.

Voriorsi to ne mogu da mu ponude, najviše što može da dobije je povišica od 1,1 milion dolara, što jasno, ne ispunjava njegove zahteve.

"Jasno, to nije ono što tražim, znate, nismo na istoj stranici finansijski. Idem polako kroz sve, manevrišem kroz sva sra***. Nosim se sa udarcima i idem dan po dan", izjavio je nedavno Kazins i suštinski potvrdio pisanja da se nakon tekuće sezone neće zadržavati u Golden Stejtu.

Kazins

Ne treba ipak otpisati mogućost i da ostane, mada je takav rasplet malo verovatan, pa čak i da ekipu napusti Durent, na platnom spisku Voriorsa i dalje bi bili "teški" ugovori Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina.

Dakle, naredne sezone bi mogli da gledamo potpuno drugačije "Ratnike" iz Ouklenda, uskoro i iz San Franciska, gde će ih naredne sezone sačekati nova dvorana pod nazivom "Čejs Centar" (Chase Center).

I dalje će "Ratnici" biti jak tim, sa pomenutom trojicom, ali je pitanje koje timove će pojačati Durent i Kazins, kako postoji mogućnost da od sezone 2019/2020 gledamo nekoliko "supertimova" u NBA ligi, pa postaje sve izvesnije da će dominaciji Voriorsa uskoro doći kraj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Friday, 29.03.2019
11:21

Fila je opasno dobra, NY ako dovede Duranta i jos jednog superstara (nadam se Obrcu, samo ne Kajrija) bi takodje mogao biti opasan, LeBron se nikada ne smije otpisati, Hjuston je vec sad jako ozbiljna prijetnja Voriorsima, Denver, Klipersi i Boston imaju odlicnu hemiju i sjajnu timsku igru (mada prsten obicno donose individualci) Toronto ubitacan reket, Dalas bi mogao daleko, ako Porzingis bude u punoj formi, a Grega nikad ne smijemo otpisati, kao ni Oklahomu. Bice puno zanimljivije nego ove godine, gdje je Golden apsolutni favorit, a jedino Hjuston i Fila imaju kakve-takve sanse u seriji protiv njih.

avatar
barbaroga
Friday, 29.03.2019
10:09

Nisu li bili sampioni i bez njih?