Vratila se publika, taman na vreme da se sjajni Lebron posvađa?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.02.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Hjustonu bolje ide bez Hardena, Šarlot i Memfis igraju sjajno, u Atlanti svađa, Buker produbio krizu Dalasa...

AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Memfis radi prekovremeno, sedma pobeda u nizu, natrpali su San Antonio 132 poena, poletni "Grizliji" imaju dugu klupu, a svih 10 igrača su zabeležili makar jednu asistenciju. Morant je ubacio 13 poena, Tajs Džons 11, uz 14 asistencija, Dieng 19, Brendon Klark 18, čak devet igrača su bili dvocifreni.


Feniks je tukao Mavse drugi put za par dana, ovoga puta bilo je tesno, Devin Buker se vratio ubacio trojku sekundu pre kraja. Sansi su stigli prednost Dalasa, Buker se vratio nakon povrede, 20 poena od 24 postigao je u nastavku. Luka Dončić je promašio očajnički šut sa sirenom, on je završio sa 25 poena, u prvoj četvrtini je dao samo dva bacanja. Inače, Teksašani su očajni u poslednjih nekoliko nedelja izgubili su 9 od 11 mečeva, a za Sanse nemaju rešenje, računajući i mečeve u Orlandu prošle sezone u "mehuru", u seriji su od šest poraza protiv tima iz Arizone.

Hjuston je porušio rekorde, sjajno im ide bez Hardena, dali su za četvrtinu 11 trojki, odnosno 48 poena, pa je već tada bilo jasno da domaćin u Oklahomi nema šansu. Vol je ubacio prvih osam poena, nije forsirao on i Vud su dali po 18 u šestoj pobezi zaredom za Hjuston. Na kraju Roketsi su ubacili 28 trojki, a njihova klupa brojala do 65. Pobedili bi i mnogo bolji tim od Oklahome. Naš Pokuševski je završio sa par poena, tri skoka, asistencijom, ukrademon loptom i blokadom...

I Baksi su do vrha napunili koš rivala, u Viksonsinu je pao Portland, a Milvoki je pogodio 21 trojku. Šutirali su ukupno 55%, jasno da gosti nisu imali nikakvu šansu. Adetokumbo je mogao malo da odmori, ubacio je 18 poena, šuteri su ga rasteretili Midlton je pogodio sve četiri trojke, Ogastin takođe 4 od 6, Forbs 3 od 5...

D'Aron Foks je sam okrenuo u Nju Orleansu, 38 poena, ali od toga 17 u poslednjih 7 minuta meča. Pelikansi su vodili sa +10, a onda je usledila strašna serija gostiju od 16:3 i posle toga tim iz Kalifornije je priveo meč kraju. Ingram je ubacio 20, Zajon 17 za domaće.

Bulsi su na krilima 31 poena Finca Markanena tukli Nikse, Kolin Sektson sa 26 i Džaret Alen sa 23, plus 18 skokova su bili prevaga u tesnoj pobedi Kavsa nad Njujorkom. Alen, bivši igrač Netsa je imao i pet blokada, on je stigao u Ohajo kao deo blokbaster trejda Džejmsa Hardena u Bruklin.

Šarlot igra odlično, "poludeo" je Malik Mank. Veče karijere za rezervistu Hornetsa, pogodio je devet trojki, ukupno 36 poena, Grejem dodao 24, a tim iz Severne Karoline uspeo da -10 u poslednja tri minuta, pretvori u pobedu posle produžetka nad Majamijem. Mank je pogodio trojku za produžetak u kome su Hornetsi vodili od početka do kraja. Kod Majamija Batler 25, Adebajo 23, ali su protiv sebe imali tim koji je napravio 30 asistencija, već deveti put ove sezone, i postigao 21 trojku, što je treći najbolji rezultat u istoriji franšize.

Lebron se posvađao sa publikom koja se u malom, kontrolisanom broju vratila u dvoranu, ušao je u verbalnu konfrontaciju sa navijačima Atlante, ali kaže da je super čak i kada se posvađaš.

"Ma sve je bolje sa publikom", uz osmeh je rekaop Džejms čiji su Lejkersi slavili u Stejt Farm Areni. Nakon svađe, jedna žena sa tribina je izbačena iz dvorane, na parketu Houksi su se vratili nakon serije šampiona 13:0, ali je iskusniji gost bio mirniji u finišu. Lebron je ubacio 21 poen, od toga 12 u poslednjoj četvrtini. Kod Atlante Jang 25 poena, 16 asistencija, jasno je da moraju da nauče da igraju tesne završnice. Sedam od deset mečeva su izgubili u par poslednjih napada, jednocifrenom razlikom.

Lebron je i 1017. utakmicu u nizu završio sa dvocifrenim brojem poena što je nestvaran podatak, jasno prvi je na večnoj listi, a kada spuste protivnika ispod 100 poena, Lejkersi pobeđuju, tako je već 31 meč u nizu.

Rezultati:
Atlanta - LA Lejkers 99:107
Majami - Šarlot 121:129 pr.
Klivlend - Minesota 100:98
Čikago - Njujork 110:102
Milvoki - Portland 134:106
Nju Orleans - Sakramento 109:118
Oklahoma - Hjuston 106:136
Dalas - Feniks 108:109
San Antonio - Memfis 102:133

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke