VTB - CSKA poštedeo Himki katastrofe na startu finalne serije

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.06.2017.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ako se po jutru dan poznaje, 'Armejci' će bez problema odbraniti titulu i nastaviti dominaciju u regionalnom takmičenju.

twitter@CSKABasketball
twitter@CSKABasketball

Povezane vesti

U prvom finalnom okršaju CSKA je u Moksvi dobio Himki sa 94:88 (18:13, 33:25, 27:13, 16:37), dosta lakše nego što to konačan rezultat kazuje.

Itudisova četa je od starta krenula da melje protivnika, otvorila utakmicu serijom 10:0 i već tada se videlo da se ekipa Duška Ivanovića neće dobro provesti.

Istina, Himki je početkom druge deonice prišao na jedan posed i uspevao da bude na "pristojnom minusu" do polovine ovog perioda igre, ali je on vrlo brzo ponovo postao dvocifren i ostatak meča je bio lišen neizvensosti.

U trećoj četvrtini CSKA je samleo rivala i otišao na +27, a u poslednjoj se baš  opustio, posebno u samom finišu, što je Himki iskoristio i serijom 13:0 u poslednja dva minuta uporistojio poraz.

Nando De Kolo je bio najefikasniji kod 'Armejaca' sa 21 poestignutim poenom, ali valja dodati da je više od pola ubacio sa linije slobodnih bacanja (12/13). Kajl Hajns i nepogrešivi Semen Antonov (6/6 za dva, 3/3 za tri) su ubacili po 16, dvocifren je bio i Kori Higins sa 10 poena.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je imao učinak od 7 poena i 5 asistencija za 19 minuta u igri, Dimitris Itudis je imao luksuz da ga odmori više nego obično. Teo je i danas imao jedan spaktakularan pas za TV špice.


U Himkiju kao i obično najbolji Šved sa 18 poena, po 15 su dodali Rouland i Zajcev.

Finalna serija se igra na tri dobijene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke