Vujošević: "Moraću da smanjim adrenalin"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.09.2017.
20:31
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Selektor košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine Duško Vujošević otkrio je kako se oseća nakon amputacije prsta na nozi i kakvi su dalji planovi po pitanju oporavka.

lequipe.fr
lequipe.fr

Povezane vesti

Bivši trener košarkaškog kluba Partizan i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore oporavlja se u bolnici nakon što mu je u sredu amputiran domali prst na levoj nozi.

Duško Vujošević je u razgovoru za "Blic" rekao da se oseća dobro nakon hiruške intervencije koja je bila neminovna.

"Od gangrene nema leka. Ona je ostala pri vrhu toga prsta i čim sam prestao da koristim hiperbaričnu komoru, odmah sam osetio temperaturu i probleme sa bakterijama. Otišao sam po jedno, pa po drugo mišljenje kardiovaskularnih hirurga i oni su rekli da taj prst mora da se amputira. Što pre to bolje, jer je svakim danom postojala mogućnost od ponovnog širenja infekcije", rekao je Vujošević.

Situacija se stabilizovala a Duško Vujošević je zahvalan doktorima koji su obavili zahvat i koji brinu o postoperativnom procesu oporavka.

"Već juče je ta noga kompletno kontrolisana, stavljeni su mi stentovi, a probijena mi je i jedna arterija koja je bila začepljena, tako da mi je cirkulacija bolja. Dakle, dva dana sam u jednom dobrom režimu i veliku zahvalnost dugujem doktorima Davidoviću i Cvetiću", dodao je Vujošević.

U Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine ne moraju da brinu jer Duško Vujošević planira da se vrati obavezama čim mu to lekari dozvole. Kako kaže, bez košarke ne može.

"Želim da nastavim da radim. Ja bez košarke ne mogu ni u ovakvom stanju, ali upravo zbog toga moram da smanjim adrenalin, da se ne bi dešavale slične stvari. To što ne radim preko cele godine jako je dobro za početak. Ne volim ljude koji rade stvari napola, već koji uvek daju celog sebe. Takav sam i ja. Ali što se tiče emocija, moraću da počnem da se kontrolišem", poručio je Vujošević.

Više o tome ko je Vujoševića zvao da mu poželi brz oporavak i šta trofejni stručnjak misli o minulom EuroBasketu možete da pročitate OVDE.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uspela je da se plasira u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket ali je sada čeka još teži posao jer će igrati u grupi sa Belgijom, Francuskom i Rusijom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Friday, 22.09.2017
20:48

колико гордости. Страшно. Давно рече академик Никола Милошевић. Људи годинама губе многе особине, али их једна никада не напушта веђ годинама расте. Погађате. СУЈЕТА.