Zajmio se da bi igrao razvojnu ligu, sada ima ugovor od 20 miliona dolara!

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.07.2017.
22:10
Izvor: Sportske.net

Bajkovita priča stoji iza novog košarkaša Orlando Medžika.

EPA/ERIK S. LESSER
EPA/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Džonatan Simons je minule sezone bio alternativa za Kavaja Lenarda u San Antonio Sparsima.

Imao je solidnu sezonu, beležio je 6,2 poena u proseku tokom regularnog dela sezone, dok je u plej-ofu poopravio učinak, delom i zbog povrede Lenarda, pa je u proseku davao 10,4 poena na 15 upisanih nastupa.

Poznata je i njegova neverovatna priča, o tome kako se domogao ugovora u razvojnoj ligi pre par godina, da bi nakon toga dobio šansu i u ekipi San Antonija.

On je hteo da odustane od košarke, njegova poslednja prilika bili su Ostin Sparsi, filijala San Antonija u razvojnoj ligi.

Kako nije finansijski najbolje stajao u tom trenutku, morao je da pozajmi novac od prijatelja, kako bi se registrovao za probu u D-ligi. Pozajmio je 150 dolara, a potom je uspeo da se izbori za mesto u Ostin Sparsima.

U prvoj sezoni nije blistao, ali je u drugoj skrenuo pažnju na sebe, u proseku je postizao 15 poena, četiri skoka i tri asistencije po utakmici.



Leta 2015. godine, putovao je na Letnju ligu u Orlandu, gde je trebalo da brani boje Bruklin Netsa, ali je onda dobio neočekivan telefonski poziv.

Sparsi su ga pozvali da na Letnjoj ligi nastupa za njih, a kako se dobro pokazao, dobio je i dvogodišnji ugovor vredan 1,4 miliona dolara.

Kupovao je minutažu dobrim izdanjima sa klupe, a ovog leta je postalo jasno da će biti višak u četi Grega Popoviča, nakon što je dogovoren dolazak Rudija Geja u redove "Mamuza".

Postao je slobodan igrač, a sada je dogovorio saradnju sa Orlando Medžikom. Potpisaće trogodišnji ugovor vredan 20 miliona dolara.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke