Žalgiris pokazao "zube", ali Barsa nosi 2:0 u Kaunas!

Autor: Mladen Heleta
petak 28.04.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa preksinoć su lako "položili oružje" u "Blaugrani" pred Barselonom, ali su večeras pružili žestok otpor Kataloncima, naterali ih da pate tokom većeg dela meča, ali na kraju ipak pobeda domaćina na suvi kvalitet sa 89:81 i prednost od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Tri četvrtine je Žalgiris bio u potpunom egalu sa Barselonom, 30 minuta se igralo koš za koš, ekipe su se često smenjivale u vođstvu, Barsa je trojkom Laprovitole uz zvuk sirene ušla u poslednju četvrtinu sa "+2", a onda je u četvrtoj konačno "slomila" neugodnog rivala.

Mirotić i Veseli su odlepili Barsu na startu, Litvanci su se vratili, a onda serija domaćih i trojka Jokubaitisa za, do tada, najveću prednost od 85:78 na 2,45 minuta pre kraja. Žalgiris više nije imao snage, pa je Barsa bez drame u finišu završila posao.

Veseli je sa 26 poena i šest skokova blistao u pobedničkom timu, a pratio ga je Mirotić sa 22 poena i četiri skoka. Kalinić je ubacio osam poena.

Kod Žalgirisa, 20 poena Brazdeikisa i 11 Ulonovasa.

Treća utakmica u ovoj seriji igra se u sredu u Kaunasu. Barselona će tada imati meč loptu za fajnal-for koji će se igrati baš u tom gradu, a Žalgiris će pokušati da izbori četvrti meč na svom terenu.

Pobednik ove serije će u polufinalu fajnal-fora odmeriti snage sa Partizanom ili Realom. Partizan je napravio dupli brejk u Madridu i vodi sa 2:0 u pobedama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke