Žalgiris šokirao Barselonu

Autor: Lazar Mitrović
četvrtak 10.12.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

Veliki podvig litvanskog tima.

zalgiris.lt
zalgiris.lt

Povezane vesti

Gosti su u ovaj meč ušli veoma motivisani, i bez respekta, i od samog početka meča pokazali da će ići na pobedu. Već u prvoj četvrtini, litvanski tim je stigao do prednosti od 13 poena razlike.

U nastavku susreta, litvanski tim je uspešno održavao razliku sve do sredine treće četvrtine, kada su katalonci uspeli da uhvate rezultatski priključak. Ipak, igrači Žalgirisa nisu se predavali i do kraja ovog perioda su vratili prednost na +7.

U poslednjoj četvrtini, tim iz Kaunasa je odigrao veoma hrabro i sasvim zasluženo došao do pobede rezultatom 92-88.

U ekipi iz Kaunasa bilo je više raspoloženih igrača, a najzaslužniji za pobedu bili su Paulijus Jankunas sa 17 poena Martinas Kalnietis 16 poena, Martinas Pocijus, i Oliver Hanlan 14 poena.

U ekipi koju predvodi Ćavi Paskval, ubedljivo najzapaženiji su bili Ante Tomić sa 28 poena i Karlos Arojo sa 15 poena..

Ipak, ova pobeda neće imati veliku važnost, pošto je u borbi za drugo mesto, Žalgirisu trebala pobeda od 7 i više poena razlike, pa im u poslednjemkolu po svoj prilici predstoji borba za treće mesto u grupi. Barselona i Lokomotiva Kuban će u Krasnbodaru u direktnom duelu odlučiti o pobedniku grupe.

Deveto kolo grupe C biće okončano sutra uveče okršajem između Panatinaikosa i Zelene Gore u Atini. Grcima pobeda otvara vrata Top 16 faze, a Poljacima daje nadu da bi mogli da je se domognu u slučaju povoljnog raspleta u poslednjem kolu (za to je neophodno da pobede KAršijaku kod kuće, a da PAO izgubi od Žalgirisa u Kaunasu).


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke