"Žaoka" Hornetsa opet bolna za Dalas, ni 40 poena Dončića ne pomažu

Autor: Filip Rodic
nedelja 26.03.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

Četvrti poraz Dalas Maveriksa za redom, sedmi u prethodnih devet utakmica.

AP Photo/LM Otero
AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Potonuće Dalas Maveriksa se nastavlja. Drugi poraz od autsajdera Šarlota u dve noći, ovoga puta su Hornetsi slavili 110:104 na svom terenu.

Luka Dončić je sa 40 poena, 12 skokova i osam asistencija pokušao svim silama da održi ekipu "iznad vode" i spreči je od davljenja, ali bezuspešno. Kajri Irving je odigrao jednu od najlošijih utakmica od dolaska u Teksas, tek od 18 poena sa 5/15 iz igre.

Koliko je odbrana Mavsa buđna govore i 14 ofanzivnih skokova Hornetsa i 27 asistencija. Previše je dopušteno timu koji se bori za pikove na draftu i miljama je daleko od plej-ina.

Šarlot je ohrabren trijumfom u Dalasu odlično otvorio prvu deonicu sa 36:13. Luka Dončić je nosio ekipu na svojim leđima, željan da se posle kritika na sopstveni račun i izjave da se više ne raduje na terenu povrati onaj "modžo" koji ga učinio superzvezdom. Njegova trojka sredinom poslednje deonice je donela Dalasu prvu prednost na meču 92:90, mešutim odbrana nije obezbedila mogućnost neke serije u korist gostiju.

Publika u beznadežnom Šarlotu dala "vetar u leđa" ekipi dodatno pomogla trijumfu u tesnoj završnici.

Gordon Hejvord je bio prvi strelac Šarlota sa 22 poena. Pi Džej Vašington je upisao dabl-dabl - 21 poen i 12 skokova.

Sedmi poraz u devet mečeva spušta Dalas van plej-ina, na 11. mesto. Imaju prilike da se podignu do kraja sezone jer sus a 36 pobeda izjednačeni sa Oklahomom, koja ima poraz manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke