Završena ekspertiza, tri greške više na štetu Partizana

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
16:39
Izvor: Beta

Crno-beli na klupskom sajtu objavili rezultate.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekspertizom suđenja utvrđeno je da su počinjene sudijske greške tokom druge utakmice finala-plej ofa AdmiralBet ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana.

Kako je saopšteno na sajtu Partizana, ovog popodneva su klubovima dostavljeni rezultati i mišljenja sudijske komisije u vezi sa suđenjem na utakmici u kojoj su u nedelju uveče košarkaši Zvezde pobedili Partizan sa 85:81. Ekspertizu su tražili crno-beli.

Kako se navodi, počinjeno je sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana i četiri greške na štetu Zvezde.

"Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio četiri na štetu Partizana i nijedna na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosudjen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja", navodi se na sajtu.

Kako je ocenio Partizan, "sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše".

Partizan je izrazio nadu da nakon ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji.

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je navijače crno-belih da popune halu, pomognu ekipi i da podrže tim bez vredjanja protivnika.

"Želim da apelujem na njih da navijaju fer, sportski i bez ikakvog vređanja. Voleo bih da se igrači, stručni štab i svi članovi suparničkog tima osećaju prijatno u dvorani i da jedini pritisak koji osete, bude onaj pritisak koji nosi gromoglasna podrška našem timu", naveo je Obradović.

Treća utakmica finala plej-ofa izmedju Partizana i Crvene zvezde na programu je u sredu od 20.30.

Serija se igra na tri pobede, a crveno-beli vode sa 2:0.

Podsećamo da u AdmiralBet-u imate pripremljene kvote za treću utakmicu. Partizan je ovoga puta kao domaćin u ulozi favorita, kvota na crno-bele je 1.52, a na Zvezdu 2.55. Ako niste sigurni ko će pobediti, tu je još veliki broj drugih igara vezanih za ovu utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke