Zbog ovoga je Štimac ljubimac navijača!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
15:22
Izvor: Sportske.net

Vladimira Štimca ne možemo nazvati prvom zvezdom reprezentacije Srbije, ali je selektor Aleksandar Đorđević sa razlogom okarakterisao centra Crvene zvezde Telekom kao "srce tima".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Centar košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Vladimir Štimac bio je deo nacionalnog tima tokom leta 2014. godine kada je Srbija na Mundobasketu u Španiji stigla do srebrne medalje.

Prošlog leta Štimac se nije našao na konačnom spisku selektora Aleksandra Đorđevića, ali je i pored izostanka sa Evropskog prvenstva pokazao koliko voli svoju zemlju i košarkašku reprezentaciju.

"Žao mi je što neću uzeti zlato, ja mislim da će ovi momci biti šampioni! Saletu i njima želim sve najbolje, mnogo zdravlja i sreće. Što se tiče mene i mog odnosa prema grbu uvek ću se rado odazvati na svaku akciju reprezentacije, pa bilo to i za trening. Živeli!" poručio je 1. septembra 2015. godine Vladimir Štimac putem "Tvitera".

Manje od godinu dana nakon toga Aleksandar Đorđević je uvrstio Štimca na širi spisak igrača za Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, ali je svima bilo jasno da će prednost dobiti Miroslav Raduljica, Boban Marjanović i Nikola Jokić, a verovatno i Nikola Milutinov.

Svima je poznata priča oko otkaza Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova i upravo je zbog toga Vladimir Štimac ponovo dospeo na spisak 12 igrača koji predstavljaju Srbiju u borbi za olimpijsku vizu.

Nakon duela sa Portorikom selektor je novinarima rekao da niko ne sme da potcenjuje značaj Vladimira Štimca okarakterisavši ga pritom kao "srce ekipe".

"Ne bih potcenio ulogu Štimca. On svaki put kad dođe na bacanja dobije ovacije publike. Kada sam ga zvao da dođe, rekao je "šta zoveš, samo mi pošalji poruku da dođem i tu sam". On je srce ove ekipe, a tako ga osećaju i saigrači" rekao je Đorđević.

Oni koji su u ponedeljak i sredu bili u "Areni" mogli su da vide kako publika pozdravlja svaki Štimčev potez i svaki njegov ulazak na teren, a o kakvom se momku radi svedoče i fotografije koje smo zabeležili pred jučerašnji meč sa Angolom.

Vladimir Stimac

Vladimir Stimac
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Centru košarkaške reprezentacije Srbije nije bilo teško da izdvoji pet minuta i fotografiše se sa mnogobrojnom dečurlijom koja ga je sačekala kraj terena.

Zbog svega rečenog Vladimiru Štimcu treba odati još jedno priznanje i svaki put kada izađe na teren pozdraviti ga gromoglasnim aplauzom jer se radi o momku koji srcem igra za svoju zemlju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zikone pfc
Friday, 08.07.2016
06:07

Kraljina! E zato mi nedostaju Lane Jovanovic I Marko Pantelic u fudbalskoj reprezentaciji. Kad vidim da ce da zaplace za grb oprosti bih svaki poraz.

avatar
ludjak
Thursday, 07.07.2016
16:15

Stimara je ljubimac navijaca zato sto nam svaku tekmu dodje minus koseva....

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 07.07.2016
16:30

Ccccc , taj covek je igrao u Zvezdi , Bajernu , Unikahi... Na svakoj utakmici daje sve od sebe i do sad je bio bolji od Saletovog ljubimca Raduljice.

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 10.07.2016
14:43

Nije Eaduljica nikakav centar , previse mekan i bez mozga. Milutino ce biti mnogo bolji.

avatar
ludjak
Sunday, 10.07.2016
11:59

Radulja ima problem u glavi... Ako lose otvori tekmu ne moze da se vrati i tada napravi veliki problem svom timu. Tekma sa Litvanijom idealan primer toga.....

avatar
Juventino SS
Thursday, 07.07.2016
15:50

To je ljudina.

avatar
Thursday, 07.07.2016
15:35

Štimara CAR!!! Svakim svojim delom, potezom, pokretom pokazuje koliko voli svoju zemlju i da u njegovom srcu je ona na prvom mestu. E da je više takvih među fudbalerima.

avatar
gosfkcz
Thursday, 07.07.2016
16:23

Vise?! A da je bar jedan?

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 07.07.2016
15:26

Ja sam navijač Partizana al kapa do poda za Štimca, uvek!