Željko: "Trening, trening, trening..."

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
23:38
Izvor: Sportske.net

Zna on recept za tempiranje forme, to radi i za predstojeći Kup.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da su glavni razlog večerašnje dobre igre protiv Andore bila tri dobra treninga pre utakmice i dodao da će uvek ukazivati igračima na greške.

"Imali smo izvanredna tri treninga i igrali smo na način na koji smo trenirali. Samopouzdanje i u šutu, u odbrani, u svemu se dobija kroz trening i mi moramo da nastavimo sa dobrim treningom", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Andore sa 95:70, u utakmici 13. kola Grupe A Evrokupa.

Obradović je čestitao igračima na tome što su bili koncentrisani celu utakmicu, ali je istakao da ima "tu još nekih problema".

"To su, pre svega, neki detalji iz odbrane. U napadu je u par situacija bilo moguće da protok lopte bude nešto bolji... Posledica tih ubačenih trojki je i to što smo imali dobar raspored na terenu", rekao je Obradović.

"Druga važna stvar je što smo išli na skok. Treba reći da je Andora bila limitirana sa visokim igračima, tako da smo to iskoristili. Važna pobeda. Imamo još jednu utakmicu do Kupa, na koji idemo sa velikim ambicijama", dodao je trener Partizana.

Posle prošle utakmice protiv Borca Obradović je kritikovao pre svega mlade igrače, a trener crno-belih je večeras istakao da je to njegov posao.

"Ja sam to prošli put radio jer je bilo tako, kao što je danas bilo obrnuto. Danas imam puno razloga da budem zadovoljan i da im kažem da je to pravi način, ali ponavljam ono što je veoma važno - mi smo imali tri izvanredna treninga i zato smo igrali ovako dobru utakmicu", rekao je Obradović.

"Nikada nisam gledao kroz prste, nikad nisam gledao brojeve na dresu, meni su oni svi isti. Na grešku se ukazuje, greška se ispravlja. Pre 30 godina me je pokojni profesor Aca Nikolić naučio da je korekcija nešto što je najvažnije u ovom poslu. Ja se toga držim i nikada od toga neću odustati", istakao je on.

Obradović je još jednom zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

"Pokušavam da stalno budem koncentrisan na ono što je na terenu, ali jednostavno ne mogu da ne čujem i da ne vidim. Želim da zahvalim navijačima na fantastičnoj podršci. Mislim da ovakvu podršku nema nijedan klub u Evropi. Svi toga moramo da budemo svesni i da probamo da na svakoj utakmici damo više od maksimuma jer oni to zaslužuju", rekao je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke