Zenit ispustio +15, ali Beron spasio pobedu, Makabi u ponoru

Autor: Sportske Net
četvrtak 23.12.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Dramatična završnica.

TurkishAirLines EuroLeague
TurkishAirLines EuroLeague

Povezane vesti

Košarkaši Zenita slavili su protiv Makabija 73:71 (25:10, 16:16, 15:21, 17:24) u neizvesnoj završnici u okviru 17. kola Evrolige. 

Prvo poluvremenu proteklo je u znaku domaće ekipe. 

Odmah na početku meča Zenit je šutom sa distance počeo šuterski da otvara ovu utakmicu. Ređale su se trojke Zubkova, Karaseva,Lojda i Berona. Na drugoj strani, Makabi je bio nesnađen u realziaciji napada, a i u defanzivi je bio prilično očajan, pa je Zenit uspeo da ostvari seriju od 13:0, koja mu je donela ubedljivo vodstvo posle prvog kvartala.

U narednom domaći su održavali prednost, dok su se gosti iz Tel Aviva polako budili, ali nedovoljno da ih sustignu na poluvremenu kada je bilo 41:26 za rusku ekipu. 

Po povratku na teren Makabi je otpočeo preokret i preko Rejnoldsa i Vilijamsa najavio dramatičan kraj ove utakmice. Posle trećeg perioda prišla je gostujuća ekipa na devet poena zaostatka. 

U četvrtoj četvrtini Zenit je nastavio da posustaje. Vilbekin je proradio na drugoj strani, trojkom otvorivši poslednji period, a pratio ga je Koen, kao i Rejnolds. Makabi je poenima Vilijamsa stigao do vodstva od 71:70, ali je Beron trojkom spasio Zenit. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pojtres sa 14 poena, doke je Beron upisao 12, Kulagin 10. 

Kod Makabija Rejnolds je stiga do dabl-dabl učinka sa 24 poena i 11 skokova, Vilijams je postigao 14, a Vilbekin osam. 

Ovo je sedmi poraz Makabija zaredom i oni su trenutno 12. sa sedam pobeda i 10 poraza, dok je Zenit četvrti sa skorom 11:6. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke