Značajna promena, KSS ukinuo košarkaško državljanstvo

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.10.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Potvrđeno je.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije je na današnjoj 65. sednici Upravnog odbora ukinuo pravilo o "košarkaškom državljanstvu", preneo je KSS.

"Kao jedna od najvažnijih odluka, na predlog predsednika KSS Nebojše Čovića, ukinuto je košarkaško državljanstvo. To znači da će svaki mladi košarkaš i košarkašica iz regiona, koji imaju srpsko državljanstvo, bez obzira na mesto rođenja – moći da igraju u srpskim klubovima kao domaći igrači", naveo je KSS.

Predsednik KSS Nebojša Čović je imenovan za člana Izvršnog odbora OKS u ime KSS, umesto razrešenog Predraga Danilovića, a Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić imenovan je za člana Programske komisije OKS umesto Dragana Tarlaća.

"Doneta je odluka o kupovini aparata za fizikalnu terapiju, kao i odluka o formiranju Izborne komisije za sprovođenje procedure kandidovanja i izbora za članove organa KSS za period 2024-2028 i imenovanje njenih članova", naveo je KSS.

KSS je objavio i da su .a sednici su usvojeni Zapisnici sa 62, 63. i 64. sednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, a usvojene su izmene i dopune Pravilnika o radu KSS i doneta odluka o davanju saglasnosti za vanrednu reviziju poslovanja KSS.

"Takođe su donete odluke o pokriću troškova službenih lica (sudija i delegata) za utakmice Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, kao i za Finalne turnire Kvalitetnih liga KSS I RKS u sezoni 2024/2025. i o isplati donacije regionalnim košarkaškim savezima", navodi KSS.

Jasmina Juras je imenovana za nacionalnog instruktora FIBA umesto Dragana Neškovića, a Boris Žnidarec za predsednika Komisije za takmičenje KSS umesto Branka Lozanova. Dejan Đokić je imenovan za stručnog saradnika za mušku košarku za region Beograd.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke