Znate li ko je "bejbi Jokić"?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.07.2020.
15:53
Izvor: Sportske.net

U SAD bruje o talentovanom centru.

screenshot - twitter.com
screenshot - twitter.com

Povezane vesti

Nikola Jokić je za vrlo kratak vremenski period osvojio čitavu košarkašku javnost u Americi svojim igrama, došao je "na mala vrata" u NBA, a danas je najbolji centar najjače lige na svetu.

Jokić je svoju visinu i snagu koristio na najbolji mogući način od samog starta, svima je pokazao da ima neverovatnu košarašku inteligenciju, kako mnogi to vole da kažu uspešno se "igra košarke" i to izgleda zaista sjajno na parketu.

Danas Jokić izgleda daleko drugačije nego kada je stigao u NBA, tokom pauze zbog pandemije koronavirusa je izgubio na kilaži, stekao je "savremeniju" građu, što znači da će biti pokretljiviji na terenu, da će lakše moći da parira hitrijim i agilnijim centrima i da isprati njihova kretanja u širinu.

Ali, zahvaljujući momku iz Sombora, shvatili su u NBA da "staromodniji" i "teški" centri danas ipak mogu da igraju sa velikim uspehom, iako se polako sticao utisak da postaju prošlost zbog sve brže igre i oslanjanja na šut sa spoljašnjih pozicija.

Tako se u centru pažnje našao i 16-godišnji Gas Jalden, učenik srednje škole Ešvil, koji je zaludeo brojne univerzitete u SAD zbog svog košarkaškog potencijala.



Jalden je vrlo specifičan, posebno za svoj uzrast, veoma je visok i jak, a košarkaški analitičari u SAD su uvideli da poseduje i veliku dozu kreativnosti.

Zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da fizičkim izgledom blago podseća na centra srpske reprezentacije, Jaldena u Sjedinjenim Državama popularno zovu "Bejbi Jokić".

"Gas je apsolutna zver u reketu. Toliko je jak da može da postigne koš uz kontakt, ali je takođe i dovoljno kreativan da može i da se ‘izvrti’ oko obruča ako je to neophodno. Jasno je zašto je na radaru mnogih eminentnih koledž programa.

Imaćemo mnogo vremena da vidimo još toga od Gasa, ali već sada možemo da konstatujemo da je impresivan. Ima brze noge, meke šake i prilično kompletnu igru ispod obruča
", stoji u jednoj analizi.

O navodno već ima ponude sa deset različitih univerziteta, među kojima su i Florida stejt, Ajova, Merilend, Mizuri i Viskonsin.

kosarka


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke