Zvezda 3-0, Partizan 1-2, ko na koga do prvog derbija?

Autor: Mladen Heleta
sreda 16.10.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Zvezda u "paklenom" rasporedu, Partizan skoro da neće izaći iz Beograda...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Sinoć je odigrano osam od devet mečeva trećeg kola košarkaške Evrolige, četvrto kolo je na programu već sutra i prekosutra, pa se srpski timovi nalaze pred novim velikim izazovima.

Košarkaši Crvene zvezde su na fantastičan način otvorili sezonu. Sinoć su u Istanbulu "razbili" Fenerbahče rezultatom 76:57 i sa skorom 3-0 se nalaze na čelu tabele. Ukoliko večeras Monako izgubi u Barseloni, šampion Srbije će biti jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon tri kola. Zvezda je u gostima pobedila i Pariz, dok je kod kuće bila bolja od Baskonije.

Partizan je sinoć odigrao prvi susret kod kuće i savladao je Bajern sa 86:78, posle dva uvodna poraza u Španiji od Baskonije i Reala.

U četvrtom kolu će prvi na teren Partizan, koji će sutra od 20.05 sati biti nominalni gost Makabiju u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Crvena zvezda u petak od 20 sati dočekuje Barselonu i Beogradska arena će sigurno biti mala za sve one koji budu želeli da uživo pogledaju ovu utakmicu.

Prvi ovosezonski evroligaški "večiti" derbi je zakazan za 21. novembar u sklopu 11. kola, domaćin će biti Zvezda, a do tada i jedne i druge čeka jako težak i uzbudljiv raspored i biće zanimljivo videti sa kojim će skorom dva srpska predstavnika dočekati međusobni duel.

Crvena zvezda je utakmicom protiv Fenera ušla u pravi "pakao" od rasporeda, pa izabranici Janisa Sferopulosa tako posle meča protiv Barselone gostuju Real Madridu, 24. oktobra, a potom im sledi još jedno "duplo" kolo i mečevi protiv Žalgirisa u gostima (30. oktobra) i šampiona Evrope Panatinaikosa u Beogradu (1. novembra).

Tek posle toga će im u goste doći Alba, 7. novembra, u sklopu osmog kola.

Do derbija Zvezdu čeka i treće "duplo" kolo, koje joj donosi dva gostovanja u Francuskoj, najpre Monaku 12. novembra, pa Asvelu dva dana kasnije.

Partizan je u seriji mečeva u Beogradu, a posle "gostovanja" Makabiju mu slede domaće utakmice protiv Virtusa 23. oktobra i Monaka 30. oktobra. Samo dva dana posle meča sa "kneževima", crno-beli će gostovati Fenerbahčeu.

Tim Željka Obradovića onda ide u Pariz (7. novembra), a u "duplom" kolu pred derbi će Partizan igrati sa Barselonom (13. novembra) i Armanijem (15. novembra) kod kuće. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke